Novi veliki plan: Ispod Parka dr. Tuđmana dva tunela i garaža za 400 automobila

Autor: Poslovni.hr , 03. kolovoz 2018. u 08:57
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Najnovija je to zamisao gradske uprave, kojom će Ulicu Grada Mainza spajati s Prilazom Gjure Deželića te Jagićevom i to preko Parka dr. Franje Tuđmana.

Ispod, točnije, jer, prema studiji Prometnog fakulteta, napravit će se dva tunela koji će vozilima omogućiti kretanje sa zapada na istok, što će, govore u Gradu, u potpunosti promijeniti i regulaciju prometa oko samog parka.
Što se samih tunela tiče, ili, kako kažu u gradskoj upravi, “podzemnih cijevi”, oni će zajedno biti dužine ni kilometar, s tim da će se dulje voziti po onom koji će Ulicu grada Mainza spajati s Jagićevom, piše Večernji list.

– Dužina podzemnog dijela iznosila bi oko 393 metara, ulazna rampa bila bi duga 107 metara, a izlazna rampa 90 metara. Ukupna dužina podzemne veze iznosila bi oko 590 metara – objašnjavaju u Gradu, pa dodaju kako bi širina tunelske cijevi iznosila ukupno sedam metara, dok bi od toga šest metara zauzimale dvije prometne trake. Za drugu podzemnu cijev, onu prema Prilazu Gjure Deželića koristila bi se ista ulazna rampa iz Ulice Grada Mainza, ali bi se tunel odvojio točno ispod Trga Francuske Republike.

Dužina drugog tunela s rampama bila bi oko 340 metara, s tim da bi mu ukupna širina bila šest metara te bi sadržavao jedan trak. Planira se izgradnja i garaže za koju se prije dvije godine spominjalo da bi trebala imati 400 mjesta, a upravo za ta dva posla, denivelaciju prometa i rješavanje onog u mirovanju, Grad traži tvrtku koja će 400 tisuća kuna izraditi projektno-tehničku dokumentaciju. Glavni je uvjet, naravno, da se ona radi prema smjernicama prometne studije već spomenutog fakulteta.

Komentari (6)
Pogledajte sve


najprije kaže da poskupljenjem parkiranja želi maknuti promet iz centra a onda u centru gradi garažu?!

to su mu kumići došapnuli da bi bilo dobro za razvoj

Kre.ten povisio cijenu ZET-a , a onda cijeli Novi Zagreb odsjekao od tramvajskog prometa.

Valjda da građani lakše dolaze do centra grada.

Ne možeš autom, ne možeš javnim prijevozom.

Ništa drugo osim katakombi nije preostalo zagrepčanima da se spase od bosanskog janjičara.

to je neka krtica predložila

Kako novi plan kada je to bilo u novinama prije barem 10ak godina…. Izbori dolaze?

New Report

Close