Novi slučajevi: Salmonela pronađena na tržnicama u Zagrebu i Županji

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2016. u 15:17
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Proizvod je sa LOT brojem 53482/2016 distribuiran na vlastito prodajno mjesto – mesnica “Domaći pilići Antolković”…

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je tijekom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u objektu za klanje peradi „Domaći pilići ANTOLKOVIĆ“, vI. Zlatko Antolković uzorkovano svježe pileće meso gdje je nakon provedene laboratorijske pretrage utvrđeno da sadrži bakteriju Salmonella Infantis.

Proizvod je sa LOT brojem 53482/2016 distribuiran na vlastito prodajno mjesto – mesnica "Domaći pilići Antolković" Tržnica Špansko, Zagreb i prodan je sa danom 07.11.2016. godine te se isti više ne nalazi na tržištu.

Također. Ministarstvo obavještava potrošače da je tijekom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u maloprodajnom objektu Mesnica Županja, Tržnica b.b., Županja, subjekta u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla PERUTNINA Ptuj-PIPO d.o.o. Čakovec, uzorkovano Svježe meso peradi – pileća prsa, gdje je nakon provedene laboratorijske pretrage utvrđeno da sadrži bakteriju Salmonella Infantis. Proizvod sa LOT brojem 161105 imao je rok trajanja do 12.11.2016. te se isti više ne nalazi na tržištu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ne treba previše razljutiti trgovačke centre . Svoju proizvodnju smo uništili do te mjere da bi trebalo desetljeće da se obnovi, što je žita bilo to smo izvezli .Robne rezerve (vjerojatno) prazne isto ko i državna blagajna. Da odu iz Hrvatske ko će nas hraniti?

sada je jasno da više nismo banana država, nego salmonela država, jel ono zatvoren koji centar ? ili se čeka nova sezona, da se napravi konačni obračun sa sladoledžijama, opasni su to tipovi

New Report

Close