‘Novac potrošen za otvaranje Zapadne obale mogao je pomoći za samozapošljavanje 22 ljudi’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. travanj 2013. u 16:02
Photo: Tino Juric/PIXSELL

Splitski SDP-ovci revoltirani trošenjem na proslavu Zapadne obale.

Novac koji potrošen za današnje otvaranje Zapadne obale u Splitu mogao je pomoći za samozapošljavanje 22 trenutno nezaposlena na burzi rada, kazao je to SDP- ov kandidat za gradonačelnika Ivo Baldasar na konferenciji za medije koju je sazvao ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a odmah nakon svečane ceremonije otvaranja Zapadne obale.

"Ovim izražavamo revolt današnjim događanjem u Splitu. Ništa nemamo protiv Zapadne obale, lijepo izgleda, međutim gradonačelnik Željko Kerum je danas realizirao velebnu proslavu koja podsjeća na rimske bakanalije, a to se sve plaća iz gradskog proračuna. Građani Splita su platili tu proslavu 600.000 kuna, ali i gradnju Zapadne obale koja je dosegla cijenu od 85 milijuna kuna", izjavio je Baldasar.

Prema podacima koje je predočio okupljenim novinarima, u Splitu je u travnju 2009. godine bilo ukupno nezaposleno 14.107 osoba, a danas ih je 20.088, što iznosi povećanje od 30 posto. "Tome treba pridodati i broj nezaposlenih mladih osoba s višom i visokom školom kojih je u travnju 2009. godine bilo 2340 osoba, a u istom razdoblju ove godine 4027 nezaposlenih, što iznosi povećanje od 58 posto", kazao je Baldasar.

Broj zaposlenih 2009. godine, nastavio je Baldasar, iznosi 90.782 osobe, dok je ove godine zabilježeno 82.900 zaposlenih što iznosi smanjenje od devet posto. "U ovakvim okolnostima nije dopušteno raditi velebne proslave. Mislim kako ova današnja proslava nije proslava otvaranja Zapadne obale već Kerumova privatna promidžba za kampanju", zaključio je Baldasar.

Gradska vijećnica Aida Batarelo je dodala da je četverogodišnji Kerumov mandat pri kraju, te da ga je okončao današnjim slavljem.

"Nakon što sam nedavno u medijima pročitala da je privatno dužan 22 milijuna kuna Poreznoj upravi, te da je u ove četiri godine gradski proračun pretvorio u svoj osobni bankomat, što više treba reći. Naš se novac troši za privatnu proslavu, a manjine i socijalno ugroženi umirovljenici nisu dobili novac", kazala je, te dodala da njegov današnji performans vidi kao oproštaj od grada Splita i funkcije gradonačelnika,

Komentirajte prvi

New Report

Close