Njemačka tvrtka otvorila pogon u Čakovcu, zaposlili i 80 radnika

Autor: Poslovni.hr , 10. veljača 2016. u 13:47
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Gradovi se dovijaju kako privući investitore i prodajom zemljišta te novim radnim mjestima popuniti proračune, a neki se čak i odriču milijunskih iznosa, samo da ulagači izaberu njih.

Njemačka CWS-boco grupa otvorila je nedavno u Čakovcu pogon u koji je uložila 12 milijuna eura i odmah zaposlila 80 ljudi. Direktor hrvatske i slovenske podružnice Senko Judin otkrio je da su dvojili između Varaždina i Čakovca, a prevagu su donijeli povoljniji uvjeti koje su ponudili Međimurci, piše Večernji list.

Kvalitetna radna snaga

Gradovi se dovijaju kako privući investitore i prodajom zemljišta te novim radnim mjestima popuniti proračune, a neki se čak i odriču milijunskih iznosa, samo da ulagači izaberu njih. Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš jučer je predstavio paket mjera za poticanje gospodarstva, a velika mu je želja popunjavanje zone u Brezju.

Greenfield investicije, dakle one koje kreću od temelja, poticat će smanjenjem cijene zemljišta u gradskom vlasništvu za 30 do 80 posto, ovisno o iznosu ulaganja i broju novozaposlenih. Grad će, osim toga, pokriti trošak prenamjene poljoprivrednog zemljišta i smanjiti komunalni doprinos za deset do 30 posto, kao i upola manju komunalnu naknadu na rok od jedne do tri godine. I za tzv. brownfield investicije, za one koji se žele proširiti, bit će olakšica od smanjenja komunalnog doprinosa do 30 posto i komunalne naknade za 50 posto. Danas velik broj gradova, pa i općina, nudi slične uvjete, a investitorima je sve zanimljivija dostupnost radne snage te prometna povezanost.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Uz duzno postovanje vrijednim Medjimurcima, ovo je prava slika mogucih “greenfield/brownfield” investicija u Hrvatskoj. Naime, CWS – boco je specijalist za pranje i odrzavanje radne odjece, kao i prodaju odgovarajucih higijenskih potrepstina. Znaci, za ovakve investicije imamo radnu snagu, a place su ispod prosjeka u Hrvatskoj.

Međimurcima ne trebaju ni MOST ni HDZ ….. preživjet ćemo i bez njih….
O kojem Brezju je riječ ? Međimurskom ili zagorskom …?

New Report

Close