Njemačka dio svoje autoindustrije seli u Hrvatsku?

Foto: DPA/PIXSELL Foto: DPA/PIXSELL

U Njemačkoj ima manjak stručnog osoblja, a u Hrvatskoj je veliki broj nezaposlenih.

Christian Heinzl, član odbora za gospodarstvo njemačkog Bundestaga i vlasnik Heinzl korporacije, jučer se u Belom Manastiru sastao sa gradonačelnikom Ivanom Dobošem, njegovim suradnicima, predsjednicom Gradskog vijeća Jadrankom Sabljak, dogradonačelnikom Osijeka Denisom Ambrušem i načelnikom općine Kneževi Vinogradi, Denešom Šojom. 

Kako je istaknuo, cilj njegovog uzvratnog posjeta Belom Manastiru i istočnoj Hrvatskoj je provjera mogućnosti suradnje na gospodarskom polju.

- U Njemačkoj ima manjak stručnog osoblja, a u Hrvatskoj je veliki broj nezaposlenih. Osim toga, imate velikih potencijala - rekao je, napominjući kako već sada postoji interes njemačke autoindustrije za preseljenje svojih pogona u Hrvatsku.

Kako piše Glas Slavonije, Christian Heinzl istaknuo je i kako će Osijeku dati punu potporu pri nastojanju da postane Europska prijestolnica kulture.

- Premda smo registrirali tvrtku koja će posredovati pri zapošljavanju Hrvata u Njemačkoj, krajnji nam je cilj dovesti investitore na istok Hrvatske. Na taj način još i želimo vratiti u Hrvatsku barem dio hrvatske radne snage koja se odlučila na rad u Njemačkoj - podvukao je. A da misli ozbiljno, potvrdio je Doboš, rekavši kako je Heinzlov suradnik u Belom Manastiru iznajmio kuću na sedam mjeseci kako bi se osobno uvjerio u sve potencijale.

Komentari (5)
 • Moller
  Moller 9:35 13.11.2015.

  ako su čuli za Milanovića, Grčića, Marasa, Vrdoljaka, Mrsića čudo je da nije već sva svjetska autoindustrija ovdje, a ne samo Njemačka

 • miami
  miami 7:08 13.11.2015.

  dajte nama tvornice-…….mi znamo raditi u Međimurju!!!

 • hasenfefer
  hasenfefer 13:54 12.11.2015.

  Zna se od kuda su izbjeglice ušle u Europu.

  Ako Njemačka ne misli izbjeglice vraćati u Grčku zbog dugova koji Grci imaju prema grčkim bankama, Hrvatska će lijepo izaći iz Europe.

  Nije ni trebala ulaziti, ako će se zakoni i obaveze odnositi samo na neke države.

  Inače vraćanje nekoliko stotinu tisuća emigranata sigurno će smiriti stanje na Balkanu, kad će isti opet u Sloveniju.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve