Nijemci jako cijene hrvatske radnike: Nude 2.500 eura, plaćen put, vikendi su plaćeni dvostruko

Autor: Poslovni.hr , 14. veljača 2016. u 20:59
Foto: Thinkstock

Njemački poslodavci čak pokrivaju troškove prijevoza Hrvata do Njemačke, plaćaju im obrazovanje, tečajeve njemačkog jezika, certifikate za obavljanje posla te razne druge beneficije. U to ubrajamo čak i prijavu na zdravstveno i mirovinsko osiguranje.

Dobar posao u Njemačkoj, tako se može nazvati oglas za bravare. Nudi se plaća do 2.500 eura na mjesec za 35 radnih sati tjedno, ali i plaćen put do Njemačke pa čak i zdravstveno i mirovinsko

Nijemci vape za hrvatskim bravarima. Na portalima za zapošljavanje objavili su ponude koje je teško odbiti. 

"Plaća je u slučaju bravara od 1.500 do 2.500 eura mjesečno. Dakle, to se odnosi na 35 radnih sati tjedno, ali idu u mogući prekovremeni koji se plaćaju do 25 posto više", pojasnio je Nikša Demović s portala Posao.hr za RTL.

Blagdani i nedjelje plaćeni su 50 do 100 posto više.

"Njemački poslodavci čak pokrivaju troškove prijevoza Hrvata do Njemačke, plaćaju im obrazovanje, tečajeve njemačkog jezika, certifikate za obavljanje posla te razne druge beneficije. U to ubrajamo čak i prijavu na zdravstveno i mirovinsko osiguranje njemačkog zdravstvenog sustava", pojasnio je Demović. 

Dok su u Hrvatskoj podcijenjeni, tržišta rada samo čekaju zanatlije. Zavod za zapošljavanje izdao je preporuku za obrazovnu upisnu politiku, prema kojoj u cijeloj zemlji najviše nedostaje tesara, zidara, mesara, pekara te staklara, a od četverogodišnjih škola – to su medicinski tehničari. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zašto traže, zato jer tamo nitko nije htio ići za ta nižerangirana zanimanja. Tamo vole titule dr, mr, br. Takvi poslovi su rezervirani za gastarbajtere. Ne pada im na pamet da nam ponude menadžerska i druga dobro plaćena mjesta, koja su rezervirana za gazde Nijemce.

A i plaća mi je sumnjiva, ne može bravar imati više od managera ili IT stručnjaka sa faksom. Izgleda kao navlakuša u kojoj će neka posrednička firma zaraditi proviziju

New Report

Close