New York Times uvrstio 2 hrvatske destinacije na listu koje Amerikanci moraju posjetiti

Autor: Poslovni.hr , 31. siječanj 2017. u 09:08
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ova dobrodošla promocija hrvatskog turizma podudara se s vijestima s najposjećenijeg turističkog sajma na istočnoj obali SAD-a New York Times Travel Showa, održanog tijekom proteklog vikenda u New Yorku.

Na listi od 52 turistička odredišta koje valja posjetiti u 2017., prema portalu američkog New York Timesa, našle su se čak dvije hrvatske destinacije, Dubrovnik i Istra. Prva je Amerikancima susjedna Kanada, a biser hrvatskog turizma s juga naše obale zauzeo je visoko šesto mjesto, dok je Istra na 41. poziciji.

Autori liste s preporučenim destinacijama Dubrovniku komplimentiraju kao “zvijezdi Dalmacije” koja pruža nove načine za uživanje. Posebno se, među ostalim, ističe mogućnost istraživanja skrovitijih plaža javnim električnim skuterima, koji su dodatak javnom prijevozu.

Za Istru se, pak, konstatira kako je dugo bila u sjeni Dalmacije te da pozornost zaslužuje novootvorenim hotelima, rimskim ostacima, tartufima, vrhunskim vinima, morskim specijalitetima. Ova dobrodošla promocija hrvatskog turizma podudara se s vijestima s najposjećenijeg turističkog sajma na istočnoj obali SAD-a New York Times Travel Showa, održanog tijekom proteklog vikenda u New Yorku, prenosi Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close