New York Times nahvalio Varaždin

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. svibanj 2015. u 11:33
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Živu umjetničku scenu Varaždina čine umjetnici i ateljei.

The New York Times u jučerašnjem izdanju posvetio je značajni prostor Varaždinu kojeg opisuje kao grad jednako bogate povijesti kao i Dubrovnik, koji posljednjih nekoliko godina postaje poznat i kao kulturno središte.

Teksta je novinarke Shivani Vora koja je u siječnju s ostatkom novinarske ekipe The New York Timesa boravila u Varaždinu, a svoje je dojmove i utiske o gradu prenijela čitateljima u današnjem izdanju novina.

Hrvatska je možda najpoznatija po slikovitoj dalmatinskoj obali uzduž koju se nižu srednjovjekovni gradovi poput Dubrovnika.

Barokni Varaždin, grad od 50.000 stanovnika u unutrašnjosti Hrvatske koji je udaljen sat vožnje od Zagreba, ima jednako bogatu povijest, ali je u posljednjih nekoliko godina postao poznat i kao središte kulture. Njegovi festivali slave i suvremenu umjetnosti i barok, a obuhvaćaju izričaje od plesa do rock glazbe.

Živu umjetničku scenu Varaždina čine umjetnici i ateljei, a razne javne inicijative čine ju sve dinamičnijom, piše među ostalim u tekstu koji je objavljen u The New York Timesu, a prenosi Turistička zajednica grada Varaždina u svojem priopćenju.

Inače, to nije prvi puta da te novine pišu o Varaždinu. Prošle je godine Varaždin u Timesu uvršten u članak „52 mjesta koja morate posjetiti u 2014.“.

Komentirajte prvi

New Report

Close