Neugodno iznenađeni, odaziv tvrtki za EU feštu skroman

Autor: Marija Brnić , 24. svibanj 2013. u 09:59
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatsku Vladu neugodno je iznenadilo da domaće tvrtke nisu iskazale interes za doniranje autohtonih proizvoda i usluga za svečane proslave hrvatskog ulaska u Europsku uniju koje planira održati u Zagrebu i Bruxellesu.

Hrvatsku Vladu neugodno je iznenadilo da domaće tvrtke nisu iskazale interes za doniranje autohtonih proizvoda i usluga za svečane proslave hrvatskog ulaska u Europsku uniju koje planira održati u Zagrebu i Bruxellesu.

Još nema službenih informacija o odazivu gospodarstvenika na Vladin javni natječaj, iako je rok istekao početkom tjedna. Kako pojašnjavaju u Banskim dvorima, na tu se temu tek očekuje sastanak Radne skupine za obilježavanje pristupanja Hrvatske EU-u, na čelu s Tomislavom Sauchom, predstojnikom ureda premijera Zorana Milanovića. No, neslužbeno, Poslovni dnevnik saznaje kako je zaprimljen bitno manji broj ponuda u odnosu na očekivanja, a od velikih hrvatskih kompanija javila se s  paletom prehrambenih proizvoda jedino – koprivnička Podravka. Zanimljivo je da se Vladinom jedinstvenom pozivu za darivanje nisu odazvale niti tvrtke iz sastava koncerna Agrokor, iz kojega je za naš list uoči njegovog raspisivanja bilo najavljeno da će svakako sudjelovati u tom  "zanimljivom projektu".

 

5,2milijuna

kuna fond je za organiziranje proslava ulaska u EU

Zbog kratkoće vremena preostalog za organizaciju svečanosti malo je izgleda za eventualno produljenje rokova, pa i analizu razloga ignoriranja ovog specifičnog javnog poziva. Posebno stoga što, uvjeravaju iz Banskih dvora, već su dulje vrijeme bili zasuti pozivima iz hrvatskih poduzeća i upitima kome se mogu obratiti radi sudjelovanja na proslavama sa svojim proizvodima, i to bez ikakve financijske naknade. S obzirom na to da je predstojnik premijerovog kabineta i šef organizacijske radne skupine Saucha pred tri tjedna Vladu izvijestio da su pripreme proslava u visokoj fazi, tek će se vidjeti koliko će tanak odaziv gospodarstvenika-sponzora imati utjecaja i na samu pripremu prvosrpanjskih fešti.

Nije tajna da se pozivom za donacije namjeravalo postići ne samo promoviranje autohtonih roba, nego i uštede. Ukupan fond predviđen rebalansom proračuna je 5,2 milijuna kuna, no kako se projekt priprema u velikoj tajnosti, teško je procjenjivati moguće poremećaje u planiranim aktivnostima zbog slabog darovnog interesa tvrtki.

Komentari (12)
Pogledajte sve

Sta ce financirati, ovo je Todi vjerojatno najgori dan u zivotu.

Što su htjeli da ih ova sirotinja hrvatske donira ,a oni da ispadnu face opet na tuđi račun .Polako ali sigurno hrvatski čovjek dolazi pameti .

EU fešta ?

Šta se tu ima slaviti ?

Ulazak Gusaka u Maglu ?

To je za plakati .

ova vlada možda nije najnesposobnija od svih dosadašnjih, al je definitivno najiritantnija.

New Report

Close