‘Neprofesionalno je poništiti natječaj bez pojašnjenja, nisu sposobni donositi odluke’

Autor: Marija Crnjak , 13. lipanj 2014. u 13:23
Foto: Tatjana Tadic/PD/PIXSELL

Šoljan tvrdi da nije bilo nikakvog namještanja, što se sad i dokazalo. Osjeća olakšanje što nije dobila posao, i vraća se u privatni sektor.

Iako bi možda za to imala pravnih osnova, Ivana Šoljan neće nikoga tužiti zbog toga što je natječaj za direktora HTZ-a poništen bez ikakvog obrazloženja, no kao jedna od dvoje kandidata koji su zadovoljili sve formalne uvjete natječaja, smatra to neprofesionalnim potezom zbog kojeg joj je drago da nije zasjela u tu fotelju. 

Naime, iz Hrvatske turističke zajednice jučer je priopćeno da se poništava natječaj za direktora, na kojem su u uži krug ušli Šoljan i Ivica Vrkić, no u objavi se ne pojašnjava zbog čega niti jedan od kandidata nije prošao.  

"Ne pada mi na pamet nikog tužiti, i drago mi je da je natječaj poništen i da je sada postalo jasno da natječaj nije bio namješten za mene, i da nisam ničiji politički kandidat. Javila sam se jer sam mislila da bi bilo zabavno i izazovno raditi taj posao i smatram da bi to dobro radila. Odluka o ponavljanju natječaja na koji mi se ne pada na pamet javiti nije profesionalna. Imali su bar dva dobra kandidata, i nije sad važno tko je od nas dvoje bio bolji. Ponštenjem bez obrazloženja oba kandidata stavljena su u nezahvalan položaj, prvo jer su objavljena naša imena a potom smo diskvalificirani bez pojašnjenja", kazala je Šoljan za Poslovni.hr.

Štoviše, Šoljan tvrdi da osjeća olakšanje što nije dobila posao.

"Ako nisu u stanju donijeti odluku o tome tko će voditi jednu od najznačajnijih turističkih organizacija, onda mogu zamisliti kako donose druge vrste odluka. Ja se s njima nemam više vremena igrati i sa zadovoljstvom se vraćam u privatni sektor", zaključuje Šoljan, no za sad ne želi otkriti gdje će nastaviti karijeru. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ja mislim da će ipak Ivana biti direktorica HTZ-a. Ivana Maltar

Je, bas su tu babuskaru trebali imenovati? Ta to bi bio prvorazredan politicki skandal!

Gdje ona i njezin muzic ‘prodju’, “tamo trava vise ne raste”

http://www.057info.hr/vijesti/2014-04-25/kosta-ivana-soljan-je-operativno-vodila-unistenje-nauta-lamjane

New Report

Close