Neočekivani obrat! H1 Telekom predao zahtjev za predstečajnu

Autor: Bernard Ivezić , 25. srpanj 2013. u 09:48
Thinkstock

H1 Telekom, meta preuzimanja Vipneta, izveo je neočekivani obrat.

H1 Telekom, meta preuzimanja Vipneta, izveo je neočekivani obrat i predao zahtjev za predstečajnu nagodbu, doznaje Poslovni dnevnik. Prije desetak dana izvor blizak Hrvatskoj poštanskoj banci, koja je suvlasnik 41,25 posto H1 Telekoma, uvjeravao je da se banka visokim rezervacijama osigurala i da joj se ne žuri prodati svoj udio.

H1 Telekom je treći veliki alternativni fiksni operater koji je pokrenuo postupak predstečajne nagodbe. Prethodno su to učinili Optima telekom i Metronet. Ovime su na fiksnom telekomunikacijskom tržištu u redovnom poslovanju od velikih operatera ostale samo tvrtke iz grupe Hrvatski telekom, grupe Vipnet i Amis telekom.

U zahtjevu za pokretanjem predstečajnog postupka Uprava H1 Telekoma navela je da je ukupan dug operatera 297,35 milijuna kuna. Uprava tumači za H1 Telekom da je većina duga nastala zbog investicija u infrastrukturu i napredna tehnološka rješenja. U to su uložili više od 200 milijuna kuna. Dodaju da tvrtka zapošljava 178 radnika, da je lani imala rast prihoda na 220 milijuna kuna i da su poslovali s neto dobiti.

Na fiksnom telekomunikacijskom tržištu nude triple-play usluge i drugi su najveći konkurent Hrvatskog telekoma s više od 100 tisuća korisnika. Inače, usluge H1 Telekoma koristi 90 posto banaka u Hrvatskoj.

U dopisu koji je Uprava H1 Telekoma poslala Fini piše da je pokretanje procesa predstečajne nagodbe prvi korak prema financijskom restrukturiranju operatera. Navodi se da Uprava planira postupak završiti u kratkom periodu i da on neće imati utjecaja na operativno poslovanje tvrtke i status zaposlenika.

Naprotiv, iz H1 Telekoma najavljuju rast korisničke baze i nastavak kampanje za pridobivanje novih VDSL2 korisnika. Fina je za povjerenika predstečajne nagodbe H1 Telekoma imenovala odvjetnicu Davorku Huljev. Prema podacima Sudačke mreže ona trenutno vodi stečajeve Unipor grupe, te tvrtki Medielektronik i Novi san. Prethodno je uspješno završila stečaj Hotela Holiday. Navodi se da je tvrtka u stečaju radila s dobiti, zatim prodana kao cjelina, a svi radnici zadržali su radna mjesta. Od drugih značajnijih stečajeva vodila je onaj Energopetrola d.d. i P.K. Zelina te tvrtke RIZ-TU. H1 Telekom zastupat će odvjetnički ured Župić i partneri.

Komentari (3)
Pogledajte sve


Adio. Sve su to prazne vrece, H1, Optima i slicni ego tripovi

Haha, u pravu si… ali samo… ovo je kao neka utrka na 100m, tko ce prije u stecaj. I to se jos natjecu. Hoce li prije firma x, y, ili drzava?

Adio. Sve su to prazne vrece, H1, Optima i slicni ego tripovi

A što sa pretplatnicima ?

New Report

Close