‘Najmlađi’ grad u Hrvatskoj priprema projekt od gotovo 3 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2018. u 11:00
Foto: Wiki

Projekt je u fazi izrade idejnog rješenja.

Najmlađi grad u Hrvatskoj, grad Otok, intenzivno priprema projekt "težak" približno tri milijuna eura koji će biti na korist ne samo stanovnicima Otoka nego i mjesta u bližoj i nešto daljoj okolici, a riječ je o oko 20.000 osoba.

Kako piše Glas Slavonije, projekt je to trgovačkog centra u sklopu kojeg bi također bila otvorena i zatvorena tržnica, a što je, prema riječima otočkog gradonačenika Josipa Šarića, velik i važan projekt sa sadržajima kakvi tom kraju u ovom trenutku nedostaju.

– Projekt je u fazi izrade idejnog rješenja, kao i pripreme lokacije u neposrednoj blizini središta grada – kazao je gradonačelnik Šarić, dodajući kako će se budući trgovački centar graditi na zemljištu veličine 8500 "kvadrata", koje je trenutačno u vlasništvu tamošnje crkve.

– Pozicija je jako dobra i bit će to trgovački centar ovog dijela Vukovarsko-srijemske županije – kaže Šarić, i objašnjava kako će to biti mjesto gdje će na tržnici moći prodavati svoje proizvode primjerice OPG-ovi, ili pak kupiti u Otoku ono što danas ne mogu, i građani Otoka i susjednih Privlake i Komletinaca, ali i Slakovaca, Jankovaca, ili Nijemaca, pa i stanovnika Cvelferije, koji sada koriste netom dovršenu i zadnju dionicu Šokačke magistrale, onu na potezu Otok – Slakovci. Procjena vrijednosti projekta je spomenutih približno tri milijuna eura, a gradske vlasti Otoka još rade na sklapanju financijske konstrukcije.

Komentirajte prvi

New Report

Close