Na Zrće uvode reda, ali ne onako kako vi mislite

Autor: Marija Crnjak , 28. kolovoz 2013. u 11:17
Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Grad Novalja upravo je raspisao natječaj za izradu masterplana turizma destinacije do 2025. godine.

Grad Novalja upravo je raspisao natječaj za izradu masterplana turizma destinacije do 2025. godine, a sudeći po opisu zadatka i pojašnjenju gradske uprave, osnovni cilj nove strategije bit će uvođenje reda na popularnom Zrću.

Predsjednik gradskog vijeća Boris Šuljić odmah je za Poslovni.hr otklonio svaku mogućnost zatvaranja svjetski poznate partijanerske destinacije, o čemu se spekuliralo. Šuljić, koji je ujedno vlasnik kluba Kalypso, jednog od tri kluba na novaljskom dijelu poznate plaže, očekuje štoviše da će se Zrće proširiti, ali i "dovesti pod kontrolu". Pritom se "uvođenje reda" gotovo i ne odnosi na ponašanje gostiju, od kojih cijela destinacija dobro zarađuje, već se misli na kontrolu ambicija i budućih poteza investitora, odnosno vlasnika ugostiteljskih objekata.

"Projekt Zrće je jak u međunarodnim okvirima, no nije rezultat smišljene strategije i stoga je popraćen brojnim nedoumicama kako u komunalnom i prostornoplanskom smislu, tako i na strateškoj razini. Stoga nije jasno ni na koji način će se projekt razvijati, kako će i u kojim gabaritima rasti, i sad planiramo dobiti odgovore upravo na ta pitanja. Planiramo dramatično podići kvalitetu same destinacije, te očekujemo da ćemo na Zrću napraviti kvalitetan strateški zaokret tankera, a ne male brodice", pojasnio je Šuljić.

Drugim riječima, Zrće će se ne samo proširiti već će dobiti i neke nove sadržaje za svoje goste, čija se struktura neće bitno mijenjati, kaže predsjednik gradskog vijeća Novalje koji smatra da se Zrče može uklopiti ne samo u destinaciju s više zvjezdica, već i koncept održivog turizma kakav u Novalji planiraju razvijati. Šuljić je uz Kalypso vlasnik i Hotela Boškinac
"Planiramo razviti zone ruralnog turizma, razvijati inovativan pristup održivom razvoju kroz proizvodnju hrane, energije, razvijati zadruge poput maslinarske koju smo već pokrenuli. Strateška rješenja planiramo koristiti kao podlogu za povlačenje novca iz Fondova EU, zbog čega planiramo pokrenuti i gradsku Razvojnu agenciju koja će se time baviti", pojašnjava Šuljić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

I? U čemu je problem?

Vlasnik kluba Kalypso i Hotela Boškinac, koji je ,eto slučajno, i predsjednik Gradskog vijeća. I kako onda očekivati da to isto gradsko vijeće donese promjene urbanističkog plana uređenja, prostornog plana i bog te pitaj kakvog sve plana da se omogući zainteresiranim investitorima gradnja još klubova, još hotela i još smještajnih kapaciteta, kada će oni biti izravna konkurencija sadržajima koje nudi predsjednik Gradskog vijeća, samo u svojstvu privatne osobe? A i 90 % tog vijeća su ljudi koji također iznajmljuju ljeti apartmane u Novalji, pa naravno da im nije u interesu da dođu goleme korporacije koje bi otvorile hotele sa jeftinijim cijenama smještaja i tako im uzele dio “kolača”. Klasičan sukob interesa. Ne znam kakav će to bit plan za Novalju o kojem se govori u tekstu, ali kladim se da neće ići na ruku ulagačima zainteresiranim za izgradnju novih smještajnih kapaciteta.

New Report

Close