Mršić ga otjerao, Franck uzeo za šefa proizvodnje

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2013. u 10:00
Miroslav Repić (Marijan Susenj/PIXSELL)

Podravkina uprava smijenila je petnaestak menadžera, a neki od njih bez problema su dobili dobre poslove u privatnim kompanijama

Miroslav Repić posljednji je član bivše Podravkine uprave koji je našao novi posao nakon što ga je nova uprava predvođena Zvonimirom Mršićem otjerala iz kompanije, piše VLM. Ovih je dana, kako doznajemo, potpisao ugovor s Franckom. Početkom lipnja u Artukovićevoj tvrtki preuzima poziciju izvršnog direktora za tehnologiju i inovacije.

Izvršne pozicije

To što nisu bili dovoljno dobri za Podravku nije smetalo ni troje njegovih bivših kolega iz uprave da dobiju izvršne pozicije u domaćim i stranim privatnim kompanijama. Lidija Klajić, bivša članica uprave za financije, sada je šefica financija u Pevecu. Krunoslav Bešvir, negdašnji glavni Podravkin marketingaš, postao je šefom uprave srbijanskog Delta Agrara, tvrtke iz sastava vodećeg tamošnjeg prehrambenog holdinga u vlasništvu kontroverznog biznismena Miroslava Miškovića.

Marin Pucar, pak, ušao je u upravu požeške konditorske tvrtke Zvečevo, a na posao trenutačno putuje iz obližnje kaznionice poluotvorenog tipa, u kojoj odslužuje kaznu zbog prometne nesreće koju je skrivio, a u kojoj su poginula dvojica muškaraca.

Uz njih, još se nekolicina među petnaestak menadžera prvog reda koje je smijenila nova Podravkina uprava “utopila” u privatnim domaćim kompanijama.

Bivši šef prodaje u Hrvatskoj Ivan Šiško postao je izvršnim direktorom za nabavu u Katavićevu trgovačkom lancu KTC-u.

Dalibor Šijak, pak, bivši šef srednjoeuropskih tržišta i Podravkina poduzeća u Poljskoj dobio je bez problema posao u Adrisovoj Tvornici duhana Rovinj. Postavljen je za izvršnog direktora za nova tržišta. I bivši šef Podravkine firme u Mađarskoj Vatroslav Hubicki skrasio se kod Vlahovića preuzevši vodstvo TDR-ovog biznisa u Njemačkoj.

Bolje plaće

Zajednički nazivnik za sve te transfere jest to da smijenjenim ili otpuštenim Podravkinim menadžerima, koji nisu bili po volji novoj upravi, to nije nimalo smetalo da bez problema nađu jednako ili još bolje plaćen posao na istaknutim pozicijama u drugim domaćim ili stranim privatnim kompanijama.

Repićev je slučaj naročito zanimljiv jer je on jedini menadžer kojeg je Mršićeva uprava, koliko je javno poznato, otpustila zbog navodno lošeg upravljanja. Formalan povod njegovu otkazu bila je šteta od šest milijuna kuna u tvornici praškastih proizvoda do koje je došlo zbog problema s proizvodnim postrojenjem čiju je nabavu ugovorio.

Smatrajući da je nezakonito otpušten, bivši član Podravkine uprave poveo je radni spor, koji je u tijeku. Glavni mu je argument da je šteta nastala mjesecima nakon što je ugovorena nabava stroja i da on za nju nije odgovoran. Dobije li Repić spor, to će Podravku stajati nekoliko milijuna kuna, a u kuloarima se nagađa da bi takav ishod sudskog spora čak mogao doći glave aktualnoj Podravkinoj upravi.

Iako u Francku sigurno znaju za Podravkine optužbe protiv Repića, to im nije bila prepreka da ga angažiraju u top-menažment.

Komentari (1)
Pogledajte sve

osim pukog nabrajanja notornih činjenica, nema nikavih naznaka zbog čega je ta ekipa pootpuštana, pa su ovakvi članci na razini real-socijalzma jer su sve bitne informacije zadržane.

New Report

Close