Mrak Taritaš: Dopunite zahtjeve za legalizaciju da ih ne moramo odbijati!

Autor: Agencija VLM , 10. veljača 2014. u 16:03
Anka Mrak Taritas. Photo: Davor Puklavec / PIXSELL

Prema podacima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja najviše predmeta Agencija je “uzela” upravnim odjelima u Osječko baranjskoj županiji, čak 7000.

Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada krenula je sa svojim radom i već ima oko 60 tisuća predmeta izuzetih od upravnih odjela gradova i županija.

Prema podacima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja najviše predmeta Agencija je “uzela” upravnim odjelima u Osječko baranjskoj županiji, čak 7000. Slijedi Zagrebačka županija iz čijih je ureda izuzeto 5100 predmeta te Grad Zagreb čijih će 5000 predmeta također djelatnici Agencije obrađivati. Do odluke o osnivanju Agencije, poručila je resorna ministrica Anka Mrak Taritaš, došlo se nakon što se vidjelo kako upravni odjeli po gradovima i županijama neće moći rješavati pristigle zahtjeve zacrtanom dinamikom.

Podsjećamo, do 31. prosinca trebalo je riješiti 20 posto pristiglih zahtjeva no to je za rukom pošlo tek rijetkim uredima. Osim što se sporo rješavaju dodatni problem sa zahtjevima je što su predani nepotpuni. Prema riječima ministrice od oko 800 tisuća pristiglih zahtjeva otprilike 600 tisuća predano je bez potrebne dokumentacije zbog čega je Anka Mrak Taritaš još jednom pozvala građane da kompletiraju svoje zahtjeve. Jer kada njihov zahtjev dođe u ruke referentu dobiti će maksimalno 60 dana da ga nadopuni potrebnom dokumentacijom. U suprotnom zahtjev će mu biti odbijen te će izgubiti legalizacije svoje građevine po povoljnijim cijenama.

Legalizacija neće trajati dovijeka. Cilj ministarstva je da do kraja 2015. godine riješe 80 posto zahtjeva.

Komentirajte prvi

New Report

Close