Mogućnost za posao u javnim radovima imat će 50 nezaposlenih

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2015. u 12:28
Foto: http://www.grubisnopolje.hr

Sinoć je održana 21. sjednica aktualnog saziva Gradskog vijeća Grubišnoga Polja.

50 će Grubišnopoljaca od 2. svibnja dobiti mogućnost šest mjesečnog zapošljavanja u okviru dva programa javnih radova. Odlučilo je tako na sinoćnjoj sjednici grubišnopoljsko Gradsko vijeće. U okviru programa „Za dugotrajno nezaposlene“ posao će biti osiguran za 40, a u sklopu programa „Za dugotrajno nezaposlene osobe romske nacionalne manjine“ 10 osoba.

Programom za Rome planirano je uređenje javnih površina: od nogostupa, zemljanih radova i sijanja travnih smjesa i hortikulturnog uređenje. Hrvatski zavod za zapošljavanje bi financirao bruto plaću za 10 radnika tijekom šest mjeseci u iznosu od 213 216,60 kuna, a materijalni troškovi Grada za provedbu toga programa iznosili bi 7600 kuna-pojasnio je na sjednici Branko Kašić, voditelj Programa javnih radova.

I 40 zaposlenih u okviru drugo programa „Za dugotrajno nezaposlene“ također će raditi na uređenju javnih površina i okoliša, ali i na uređenju nerazvrstanih cesta, poljskih putova, jaraka i cijevnih propusta, potom na održavanju dječjih igrališta i mjesnih domova na području grada.

Među 40 osoba će se naći one iz četiri ciljane skupine nezaposlenih. U prvoj su osobe s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, obiteljskoga nasilja, mladi koji su napustili domove i udomiteljske obitelji i odgojne zavode, liječeni i ovisnici o drogama, povratnici s odsluženja zatvorske kazne i Romi. Poto m su u toj skupini nezaposleni bez i sa završenom srednjom školom, te stariji od 50 godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close