Mladi liječnici sele u Englesku: Plaće 3 do 4 puta veće nego kod nas

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2015. u 10:31
Foto: Thinkstock

Par mladih zagrebačkih liječnika, oboje već i doktori znanosti – usred je priprema za preseljenje u Englesku.

Par mladih zagrebačkih liječnika, oboje već i doktori znanosti – usred je priprema za preseljenje u Englesku.

Kako piše Večernji list, njega čeka radno mjesto u jednoj londonskoj klinici, nju u bolnici malo izvan grada, a oboje i plaće, već za početak, tri do četiri puta veće nego u Hrvatskoj.

– Bez njega ne ide, ali novac nam sam po sebi nije motiv odlaska iz Hrvatske, nego prvenstveno situacija u kojoj smo se našli. Tipični smo hrvatski par koji se na početku zajedničkog života usrećio stambenim kreditom, objašnjava mlada liječnica koja zajedno sa suprugom traži priliku za bolji život. 

– Imamo djecu i nije nam bilo lako odlučiti se na odlazak, ali pomaže kad znate da vas čekaju bolji i uređeniji uvjeti rada; od mogućnosti napredovanja, prilike da uz svoj posao povremeno radite i u drugim bolnicama ili privatno, redovitog rasta plaće svake godine za tisuću do dvije funti – kaže onkologinja.

Povrh toga, mladi ambiciozni bračni par dovoljno je dugo dio hrvatskog zdravstvenog sustava da se s razočaranjem osvjedoči kako pozicija često ne ovisi o stručnosti i zaslugama ili, što ostavlja još gorči okus…

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close