Ništa od štrajka: Vlada našla 150 dodatnih milijuna kuna

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Sutra će biti potpisan ugovor između Vlade i sindikata javnih službi.

Vlada i sindikati javnih službi uspješno su u utorak dovršili proces mirenja i dogovorili povećanje osnovice plaća za tri posto od 1. siječnja i dva posto od 1. rujna iduće godine, nakon čega su sindikati odustali od štrajka najavljenog za srijedu, 28. studenoga.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izjavio je novinarima da su uspješno završili proces mirenja. "Idemo s tri posto povećanja osnovice od 1. siječnja 2019. godine i dva posto od 1. rujna 2019.", rekao je.

Dodao je kako će za dodatnih dva posto povećanja trebati 150 milijuna kuna, što će se osigurati uštedama u proračunu. 

Predsjednik Nezavisnog sindikata srednjih škola Hrvatske Branimir Mihalinec izjavio je nakon završetka pregovora kako "ovime osam sindikata prekida sve aktivnosti na održavanju štrajka".

Sutra će biti potpisan ugovor između Vlade i sindikata javnih službi. Odluka o prihvaćanju Vladine ponude o povećanju za "tri plus dva posto" nije bila unisona, ali time smo se donekle približili ispunjenju naših zahtjeva, rekao je Mihalinec.

Pavić je najavio da će se o povećanju osnovice popodne u 16 sati pregovarati i sa sindikatima državnih službi, kojima će se ponuditi isto što i javnim službama.

Komentari (3)
 • Invest
  Invest 22:24 27.11.2018.

  Sramota

 • Kirin
  Kirin 18:16 27.11.2018.

  Tako treba! Tetošit uhljebe i neradnike!

 • Vortac
  Vortac 11:50 27.11.2018.

  Dakle, drugo povećanje od 2% ide nakon turističke sezone? Bit će puno poreznih nepravilnosti u slastičarnicama, to je već sada sigurno.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!