Ministar službenicima promijenio radno vrijeme

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2016. u 09:22
Foto: Thinkstock

Drugo je pravilo uvođenje obveze rješavanja predmeta u roku od 30 dana neovisno o njihovu ishodu.

Radno vrijeme od 8 do 16 sati i obveza rješavanja predmeta odnosno upita u roku od 30 dana zahtjev je koji je svojim službenicima u Zagrebu postavio ministar zdravlja dr. Dario Nakić. Na jučerašnjem sastanku sa zaposlenicima ministar je objasnio, kako neslužbeno doznajemo, da su to mjere kojima želi povećati učinkovitost.

Kako piše Večernji list, neovisno o takvom obrazloženju, ima i nezadovoljnih novim pravilima rada u Ministarstvu zdravlja, a posljednja riječ u tome bit će ona Ministarstva uprave. Naime, s te adrese treba stići “blagoslov” zahtjeva za ovakve izmjene Pravilnika o radnom vremenu Ministarstva zdravlja koji im je ministar Nakić uputio jučer. Time se ukida klizno radno vrijeme, a kako doznajemo, ministar zdravlja poručio je zaposlenicima da je takav način rada neučinkovit jer neki zaposlenici na posao dolaze u osam, drugi u devet sati, a odlaze u 16 odnosno 17 sati, što znači barem dva sata izostanka komunikacije dnevno. Poručio im je i da izraze svoje mišljenje o tom prijedlogu, a zahtjev je već poslan i nova se pravila očekuju već ovih dana.

Drugo je pravilo uvođenje obveze rješavanja predmeta u roku od 30 dana neovisno o njihovu ishodu. To bi u praksi trebalo značiti da, ako je Ministarstvu zdravlja poslan kakav upit, dokumentacija ili zahtjev, na njega se mora odgovoriti u 30 dana. Hoće li ministar zdravlja moći provesti ovakvu izmjenu pravila rada u djelo ipak je na ministrici Dubravki Jurlina Alibegović.

Komentirajte prvi

New Report

Close