Mato Zadro više nije direktor u Lactalis grupi

Autor: Danijela Jozić / VLM , 05. ožujak 2013. u 22:00
Mato Zadro karijeru želi nastaviti u inozemstvu/PIX

Bivši šef Dukata i član izvršnog odbora Lactalisa napustio je funkciju u Parizu.

Mato Zadro, jedan od najuspješnijih hrvatskih menadžera u inozemstvu više nije član izvršnog odbora francuskog Lactalisa. Poslovni dnevnik je tu informaciju dobio iz neslužbenih izvora dok se potvrda o tome nije mogla dobiti iz zagrebačkog Dukata, koji posluje u sastavu Lactalis grupe.

Ipak, da Zadro više nije u Lactalisu govori činjenica da njegov poslovni mail u toj kompaniji više nije u funkciji. O tome koji su razlozi zbog kojih više nije među osmoricom članova izvršnog odbora najmoćnije mljekarske industrije na svijetu, uputili smo Mati Zadri na privatni mail, no nismo dobili odgovor. Navodno je već dobio i konkretnu ponudu iz jedne vodeće domaće prehrambene tvrtke, no izgleda da karijeru želi nastaviti u inozemstvu. Priča o poslovnom uspjehu Mate Zadre počela je u Dukatu još u vrijeme dok je njegov vlasnik bio poduzetnik Luka Rajić. Zadro je, kako je i sam priznao u jednom intervjuu, Luku Rajića upoznao slučajno a taj je susret prerastao u višegodišnju poslovnu suradnju.

Rajić ga je pozvao u Dukat gdje je Zadro nakon nekoliko direktorskih pozicija u konačnici postao i predsjednik Uprave, krajem 2006. godine. Iako se spekuliralo da bi novi vlasnik Dukata – francuski mljekarski div Lactalis – mogao na čelo hrvatske kompanije dovesti svog čovjeka, to se nije dogodilo. Lactalis je Dukat preuzeo u proljeće 2007. godine za 280 milijuna eura. Mato Zadro je na poziciji ostao neko vrijeme a nedugo potom je preuzeo poziciju u izvršnom odboru u sjedištu kompanije u Parizu. Postao je jedini stranac među osam ključnih Lactalisovih direktora zaduženih za pojedine divizije. Lactalis grupa inače ima promet od 15 milijardi eura i 54 tisuće zaposlenih.

Komentari (1)
Pogledajte sve

predao Dukat francuzima, promijenio mu ime u Lactalis, uzeo lovu i by, by svima… tako to rade uspješni hrvatski menadžeri!

New Report

Close