Malo mjesto za veliku trgovinu - uskoro im stiže i najuspješnija hrvatska tvrtka

Foto: Robert Anic/PIXSELL Foto: Robert Anic/PIXSELL

Veliko Trgovišće - malo je mjesto. Da nije prvog predsjednika sigurno ne bi bilo tako poznato - jer je riječ o zagorskoj općini s 5000 stanovnika.

RTL Direkt je provjerio ima li u Velikom Trgovišću - trgovišća. Doznao je da se tamo proizvode stolnjaci, salvete i posteljina koja iz Zagorja putuje u londonske restorane i kockarnice u Las Vegasu. 

Gospođa Finka ovdje radi 37 godina i jedna je od  osamdeset ljudi zasposlenih u tvornici tekstila.

"Tko hoće može raditi, tko voli svoj posao. Samo treba voljeti posao. A kako se živi ovdje? Mi u Zagorju nikada ne možemo ostati gladni", govori radnica Finka Briševac. 

Tvornica se doselila prije deset godina iz Zagreba, a s njom i dio radnika.

"Tvornica Trgovišće je najveći proizvođač rublja. Izvozimo u 25 zemlja, po cijelom svijetu od Engleske, Švicarske do egzotičnih destinacija poput Dubaija", kazao je Dražen Kolarek, voditelj financija u tvornici. 

Stiže i Rimac

Baš u veliko Trgovišće uskoro stiže i jedna od najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj - Rimac Automobili.

Dakle, imaju uspješne tvrtke, nezaposlenost manju od 3%, prvog predsjednika pa žele i status grada. A status grada trebali bi dobiti jer, smatra njihov načelnik Robert Greblički, zadovoljavaju sve preduvjete.

"Tu je rođen prvi predsjednik, dižemo broj stanovništva, razvijamo poduzetništvo tako da mislim da s vremenom možemo kopirati Svetu Nedelju", govori Greblički. 

Nadaju se da će uskoro dobiti status grada - i uistinu postati: Veliko.

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve