Malinska idućeg ljeta dobiva ski-lift koji se prostire na 24 tisuće kvadrata?

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2015. u 14:48
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Kompleks koji bi se prostirao na morskoj površini od oko 24 tisuća ‘kvadrata’ podrazumijevao bi postavljanje pet ili više montažih stupova duž kojih bi bili rastegnuti vučni kabeli kojima bi se u krug ‘pogonili’ wake-boarderi stazom dugom nešto više od 420 metara.

Malinska poduzetnička inicijativa tvrtke 'Aqua Silentium' iz Viškova vezana uz plan izgradnje i uređenja ski-lifta na moru pred malinskarskom lukom zaintrigirala je predstavnike izvršne vlasti Općine Malinska-Dubašnica.

Kako doznaje Novi list, zamisao investitora 'vrti' se oko plana izgradnje ski-lifta vrlo sličnog onom koji već dulji niz godina iznimno uspješno djeluje na području Grada Krka, točnije na lokalitetu Dunat u Puntarskoj dragi koji se s vremenom prometnuo u nezaobilaznu stanicu ljubitelja skijanja na vodi odnosno wake-boarda i wake-skatea, sve popularnijeg ljetnog sporta među europskim ali i domaćim ljubiteljima adrenalinskih aktivnosti na vodi.

Kompleks koji bi se prostirao na morskoj površini od oko 24 tisuća 'kvadrata' podrazumijevao bi postavljanje pet ili više montažih stupova duž kojih bi bili rastegnuti vučni kabeli kojima bi se u krug 'pogonili' wake-boarderi stazom dugom nešto više od 420 metara.

Vrijednost investicije, dobije li spomenuti plan podršku lokalne javnosti, prema procjenama predstavnika spomenute domaće tvrtke dosegla bi tri milijuna kuna, a povrat ulaganja investitori procjenjuju u roku od pet do sedam godina.

Spomena je vrijedan i podatak koji je također predstavljen u netom objavljenoj predinvesticijskoj studiji kako bi se stavljanjem u pogon spomenutog sadržaja u Malinskoj otvorilo najmanje pet sezonskih radnih mjesta ali i kreirala ponuda koja bi, uvjereni su zagovaratelji tog projekta, toj krčkoj lokalnoj zajednici i njenom turizmu u vrlo kratkom roku donijela značajan broj novih turističkih posjeta odnosno noćenja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close