Maksimalna potpora za projekt i do 1,4 milijuna kuna

Autor: Agencija VLM , 05. ožujak 2013. u 11:06
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Poticanje milijunskih projekata s 20-30 tisuća kuna ne dovodi do pravog učinka

Dvorana Obrničkog centra u karlovačkoj Haulikovoj ulici bila je premala da primi mnoštvo zainteresiranih poduzetnika na prezentaciji programa poticanja poduzetništva i obrta pod nazivom Poduzetnički Impuls 2013. Projekt su predstavili Stjepan Koraj, pomoćnik ministra poduzetništva i obrta, te povjerenica za etiku Nadica Žužak.

'Ovogodišnja novost u projektu je što smo dvostruko povećali iznos raspoloživih sredstava koja su sada 730 milijuna kuna. Osim toga, smanjili smo broj mjera na samo tri, koje sadržavaju ukupno 14 projekata. Shvatili smo da velik broj poduzetnika koje potičemo s relativno malim iznosima od 20 ili 30 tisuća kuna na projektima koji se mjere u milijunima kuna, ne dovodi do pravog učinka. Zato smo povećali maksimalni iznos kojim ćemo poticati pojedini projekt na 1,4 milijuna kuna. Nije riječ o sredstvima koje poklanjamo, nego o novcu kojeg smatramo kao ulaganje koje će se oplemeniti i vratiti kroz godinu ili dvije', rekao je predstavljajući projekt Koraj.

U dvorani su uz mnoštvo poduzetnika i obrtnika bili i prestavnici stručnih službi Karlovačke županije, kao i čelni ljudi obrtničkih asocijacija. Tako je okupljanje bila prilika i za razmjenu mišljenja i razgovor o novim poticajnim mjerama. Većina sudionika naglasila je da Poduzetnički impuls djeluje dobro već u najavama, te kako se nadaju da će jednako atraktivno i dobro biti i u fazi provođenja.

Koraj rekao je i kako se projekt provodi za sve poduzetnike. Tako se ovim novcem može poticati čak i mikropoduzetnike koji imaju do deset zaposlenih. U njihovom slučaju važno je da se zadrži kontinuitet poslovanja. No, osmišljenje su mjere i za znatno veće tvrtke, poput onih sa 250 zaposlenih, koje će pokretati ozbiljne poduzetničke projekte.

'Važno je reći i kako ove godine dajemo više novca malim i srednjim poduzetnicima, nego za brodogradnju. To je po prvi puta slučaj, ali vjerujem kako će se vrlo brzo opravdati. Dosad su svi koji su sudjelovali u projektu zabilježili pozitivne učinke poslovanja. Stoga vjerujem da će tako biti i ubuduće',  zaključio je Koraj.

Komentirajte prvi

New Report

Close