Makarsko smeće počelo se dovoziti u 550 kilometara udaljeni Varaždin

Autor: Agencija VLM , 02. rujan 2014. u 11:37
Ilustracija (Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL)

Ima još odlagališta na koja bi mogli odvoziti, poput onog u Vrbovskom ili Sinju. Ovo rješenje da ga vozimo u Varaždin trenutno je zapravo najskuplje, ali jedino nam je moguće, kazao je šef Makarskog komunalca

Makarsko smeće od noćas se vozi u 550 kilometara udaljeni Varaždin, odnosno u MBO postrojenje u vlasništvu C.I.O.S.-a u varaždinskom Brezju i to zato jer je splitska uprava jučer zatvorila gradsko odlagalište Karepovac za makarski otpad. Potvrdio nam je to šef Makarskog komunalca Čedo Crljen, istaknuvši kako Makarska i dalje traži rješenja za svoje smeće unutar Splitsko-dalmatinske županije.

– Mi se nadamo da ćemo to rješenje i naći, jer ako ga ne nađemo to znači da sustav ne funkcionira. Ta, ne može jedna jedinica lokalne samouprave biti tako izopćena iz sustava i puštena da luta po Hrvatskoj sa svojim smećem – kazao je Crljen, koji smatra da je odgovornost za ovaj problem leži na Splitsko-dalmatinskoj županiji.

– Mi imamo odličnu suradnju sa Fondom za zaštitu okoliša i Ministarstvom, ali svatko treba raditi ono za što je odgovoran i Županija je prema nekom načelnom dogovoru trebala organizirati odlaganje otpada za jedinice lokalne samouprave unutar županije. Mi se nadamo da će to i zaživjeti – kazao je Crljen dodavši da se razmatra još nekoliko opcija za odlaganje makarskog otpada.

– Ima još odlagališta na koja bi mogli odvoziti, poput onog u Vrbovskom ili Sinju. Ovo rješenje da ga vozimo u Varaždin trenutno je zapravo najskuplje, ali jedino nam je moguće – kazao je Crljen. Hoće li za Makarane odvoz smeća zbog toga i poskupjeti, još se ne zna, ali moguće je da će se dio troškova morati prebaciti na građane Makarske.

– Za kolovoz poskupljenja nema, a za rujan ćemo vidjeti – kazao je Crljen. Inače, Makarani su kontaktirali C.I.O.S još u proljeće kada su imali slične probleme oko odlaganja otpada. Tada su dogovorili obradu otpada po cijeni od 570 kuna po toni.

– Tada smo isto vozili smeće u Varaždin i sada smo opet dogovorili isto. Uistinu se nadam da ćemo što manje smeća odvoziti u Varaždin – kazao je Crljen. Makarski gradonačelnik Tonči Bilić nije nam bio dostupan za komentar, jer je u Splitu na sastanku vezano upravo za ovu problematiku.

Komentirajte prvi

New Report

Close