LRH gradi na Kvarneru tri nova hotela

Autor: Suzana Varošanec , 19. listopad 2015. u 08:45
Gradnja novog hotela Zagreb u Opatiji čeka izmjene urbanističkog plana /Goran Kovačić/PIXSELL

Za tri nova hotela, zajedno s obnovom hotela Palace-Bellevu, neslužbeno se procjenjuje tvrtki će trebati najmanje 40 mil. eura.

Liburnia Riviera Hoteli, pored aktualne obnove hotela Palace-Bellevue te vile Slatina, kreću i sa investicijama u izgradnju tri nova hotela na Kvarneru.

Plan je doseći 380 novih soba, što je rast od 20-ak posto kapaciteta. Prioritetan status, što nam je potvrđeno, ima projekt Family resort hotela u Ičićima. Riječ je o obiteljskom hotelu sa 180 soba, koji će niknuti na zemljištu u vlasništvu LRH, a poviše ACY-ijeve marine u Ičićima. Trenutno se tamo nalazi ruševina, a pod istim imenom godinama je radio također hotelski objekt. Na susjednoj lokaciji koja je na pomorskom dobru Grad Opatija je izmjenama Prostornog plana ukinuo dozvolu za proširenje same marine, no doznajemo da to nije vezano uz ostvarenje LRH-ovog projekta.

U tijeku je natječaj koji je LRH raspisao za nabavu usluge izrade idejnog, glavnog i  izvedbenog projekta hotela te projektantski nadzor i vođenje projekta za vrijeme izvođenja radova. Prema dinamici razvoja samog projekta, početak radova na gradilištu predviđen je za rujan 2016., dok bi prve goste hotel Ičići primio u sezoni 2017. Novi hotel sa pratećim sadržajima u ponudi obiteljima s djecom, inače prvi takve vrste u sklopu LRH, potvrđeno nam je, imat će tri plus zvjezdice.

No, jednom brzom i jeftinom intervencijom moći tu kategorizaciju povećati na 4 zvjezdice, što tvrtka već predviđa u daljnjem pozicioniranju na tržištu. Paralelno s ovime u liburnijskoj tvrtki, doznajemo, ususret očekivanim izmjenama Urbanističkog plana uređenja Grada Opatije, već su počele pripreme za idejno rješenje za novi hotel Zagreb u Opatiji, te za novi hotel koji planiraju u Mošćeničkoj Dragi, a oba će imati po 100 soba. Za tri nova hotela, zajedno s obnovom hotela Palace-Bellevu, neslužbeno se procjenjuje tvrtki će trebati najmanje 40 mil. eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close