Lonely Planet smjestio sjevernu Dalmaciju među 10 destinacija koje morate posjetiti 2016.

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2016. u 12:59
Zadar, Foto: Dino Stanin / Pixsell

“To područje obuhvaća sve kulturne značajke Jadrana, a usto ima zapanjujuće netaknutu prirodu kakve gotovo da nema nigdje u Europi.”

Najpoznatiji turistički vodič na svijetu Lonely Planet, objavio je svoju listu vodećih europskih destinacija koje se moraju posjetiti ovog ljeta, a među top deset destinacija našla se i sjeverna Dalmacija. 

"To područje obuhvaća sve kulturne značajke Jadrana, a usto ima zapanjujuće netaknutu prirodu kakve gotovo da nema nigdje u Europi, piše Lonely Planet.Okružena je impozantnim Velebitom, kojeg je UNESCO proglasio rezervatom biosfere i radi se o jednoj od najljepših i najnerazvijenijih europskih destinacija", navodi Lonely Planet. 

Vodič se naročito usredotočio na jedan grad iz regije, koji je početkom godine dobio priznanje za najbolju europsku destinaciju – radi o se o Zadru.

"Zadar je dugo zasjenjen svojim slavnijim južnijim susjedima, Splitom i Dubrovnikom, ali on predstavlja srce sjeverne Dalmacije i brzo stječe popularnost kod putnika koji žele istražiti taj manje poznati hrvatski grad", piše Planet.

Komentirajte prvi

New Report

Close