Rimac želi pretvoriti dvorac Kerestinec u svoje sjedište

Autor: Darko Bičak , 11. rujan 2014. u 10:16
Mate Rimac. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatski inovator Mate Rimac želi kupiti zapušteni dvorac Kerestinec u blizini Zagreba te ga pretvoriti u novo sjedište svoje automobilske tvrtke.

Hrvatski inovator Mate Rimac želi kupiti zapušteni dvorac Kerestinec u blizini Zagreba te ga pretvoriti u novo sjedište svoje automobilske tvrtke, a što su za Poslovni dnevnik potvrtili i u samim Rimac automobilima. "Bilo bi lijepo spojiti povijest i stari dvorac s najnovijom svijetskom tehnologijom.

I kupcima bilo zanimljivo doći u posjet u dvorac. No trenutno je sve na razini ideje", ističe se u odgovoru koji potpisuje Monika Mikac, operativna direktorica Rimac Automobila. Dodaje da je direktor Mate Rimac na svojem Facebook profilu objavio ideju, a što su vrlo brzo prenijeli mnogi mediji.

"Mi trenutno još nemamo niti projektnu dokumentaciju, niti znamo koliki bi bili troškovi za jedan tako veliki projekt. Kao što i sami često napominjemo, od same ideje do realizacije je dug put", pojašnjava Mikac. Inače, sam kaštel Kerestinec, koji se nalazi na području grada Sveta Nedjelja, a koja je i njegov sadašnji vlasnik, je sagradila grofovska obitelj Erdödy, a gradnja je započela 1565. godine uz mnogobrojne kasnije nadogradnje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close