Kreće novi pokušaj prodaje Maestrala

Autor: Marija Brnić , 08. ožujak 2018. u 07:56
U prvom pokušaju odbijen je češki J&T IB Capital Markets

Prvo pisma namjere, a tek onda nova procjena vrijednosti i uvjeti privatizacije.

Za dubrovačke Hotele Maestral Centar za restrukturiranje i prodaju kreće u još jedan pokušaj prikupljanja ponuda.

Danas se očekuje objava poziva za neobvezujuće ponude, s rokom predaje od 30 dana. Sami uvjeti, odnosno početna cijena za većinski paket dionica, nije determinirana u ovoj fazi, već će se samo prikupljati pisma namjere, a na temelju interesa bi se trebalo ići u ponovno procjenjivanje vrijednosti kompanije i utvrđivanje uvjeta prodaje. Prema informacijama iz dubrovačkih političkih kuloara, upravo se početna cijena pojavljuje kao osjetljiva karika u procesu, zbog koje se navodno i objava novog privatizacijskog kruga odgađala.

Lokalci je vide preniskom i nerealnom, s obzirom na to da Maestral ima 5 hotela s oko 1000 ležaja, te oko 44.000 kvadrata atraktivnog zemljišta u Uvali Lapad.

S druge strane, temeljem iskazanog interesa u provedenom postupku prodaje cijena se pokazala se visokom, budući da se od 40 zainteresiranih s obvezujućom ponudom javio tek jedan.

To je češki J&T IB Capital Markets, koji je bio spreman platiti traženu minimalnu cijenu od 114 mil. kuna za 68,94% dionica. Za Upravno vijeće neprihvatljivim se pokazalo to što za ulaganja od 21,6 mil. eura nije ozbiljno jamčio. 

Komentirajte prvi

New Report

Close