Resort na Cresu imat će hotel sa 100 soba, 15 do 20 vila s bazenima, golf terene, helidrom i marinu

Autor: Lidija Kiseljak/VL , 07. studeni 2016. u 14:00
Foto: Thinkstock

PG županija izmijenila prostorni plan na području Punte Križa na Cresu.

Skupština Primorsko-goranske županije donijela je odluku o izmjeni županijskog prostornog plana na području Punte Križa, čime je projekt golf-igrališta na Mataldi lošinjske tvrtke Jadranka proglašen županijskim interesom.

Tvrtka je krenula u izradu strateških procjena, s naglaskom na studiju utjecaja na okoliš.  "Za to vrijeme Zavod za prostorno planiranje trebao bi definirati finalne kapacitete, a nama preostaje predstavljanje konačnog idejnog rješenja i osiguranje svih dozvola. Očekujemo da bismo u realizaciju projekta krenuli kroz tri godine. Prema sadašnjim procjenama, vrijednost projekta je oko 100 milijuna eura.

Previđeno je da golf resort obuhvaća hotel sa 100 soba, 15 do 20 vila s bazenima, dva championship golf-terena s 18 rupa, helidrom i manju marinu. Helidromom se planira osigurati dolazak gostiju s puno šireg prostora", kaže predsjednik uprave Jadranke Sanjin Šolić. Prije odluke Županijske skupštine prethodile su dvoipolgodišnje pripremne radnje pa je postignut konsenzus s građanima i lokalnom samoupravom, a s Krčkom biskupijom, koja je vlasnik zemljišta, potpisan je dugogodišnji najam terena, uz uvjet da nema gradnje apartmana i prodaje.

Komentirajte prvi

New Report

Close