Konzumov najmodavac našao ‘back up’ u Sparu

Autor: Jadranka Dozan , 08. veljača 2018. u 09:51
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Sa Sparom su dogovoreni isti uvjeti u pogledu cijene najma ako uvjetni ugovor stupi na snagu u naredne tri godine, a ako u tom vremenu Konzum ne prekrši ugovor, sporazum sa Sparom će postait nevažeći.

Samo dva tjedna nakon objave nekretninskog fonda Tower Property da je s Agrokorom odnosno Konzumom potpisao dodatak 12-godišnjem ugovoru o zakupu četiriju maloprodajnih objekata, iz tog su južnoafričkog fonda u srijedu obznanili da su potpisali i svojevrsni opcijski ugovor sa Sparom Hrvatska.

Ukratko, to je za Tower potez u okviru upravljanja rizicima, 'rezervna opcija' u slučaju da Konzum ne bude mogao uredno servisirati obveze po zakupu. Iz Towera su izvijestili dioničare da su sa Sparom potpisali 10-godišnji ugovor o zakupu koji će stupiti na snagu samo ako zbog kršenja postojećeg ugovora (ponajprije u smislu urednog plaćanja najamnine) Konzumovi trgovački centri (Vukovarska, Gračani, V. Gorica i Srebreno) budu morali iseliti iz nekretnina koje je Tower od Agrokora kupio prije 2 godine prema 'sale and lease back' modelu.

Sa Sparom su dogovoreni isti uvjeti u pogledu cijene najma ako uvjetni ugovor stupi na snagu u naredne tri godine, a ako u tom vremenu Konzum ne prekrši ugovor, sporazum sa Sparom će postait nevažeći. Marc Edwards, izvršni direktor Towera, izjavio je kako je ugovor sa Sparom potvrda atraktivnosti tih lokacija, a znači i zatvaranje neugodnog razdoblja s glavnim hrvatskim zakupcem čiji je biznis upao u probleme nakon što je taj fond stekao Konzumove objekte.

Iako su u Toweru, kaže, odlučni podržati napore za dobro poslovanje Konzuma u njihovim objektima, očito im je 'back-up' kroz osiguranje rezervnog zakupca malo veći prioritet. 

Komentirajte prvi

New Report

Close