Kolakušić blokirao i Industrogradnju

Autor: Suzana Varošanec , 02. rujan 2013. u 10:11
Sudac Mislav Kolakušić/J. G./PIXSELL

Mislav Kolakušić odlučio se opet na zastoj s postupanjem predstečajne nagodbe, i to kod Industrogradnja grupe, a po uzoru na svoju odluku kod Dalekovoda.

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić odlučio se opet na zastoj s postupanjem predstečajne nagodbe, i to kod Industrogradnja grupe, a po uzoru na svoju odluku kod Dalekovoda.

Iako zastoj navodno uopće nije bio procesno moguće, i to iz razloga što je on već riješio taj slučaj – odbio je nagodbu Industrogradnje kao nedopuštenu, sudac je pronašao svoj način. Pozvao se na svoj zahtjev za ocjenu ustavnosti koji je podnio u slučaju Dalekovoda, odredivši da zastoj traje do odluke ustavnih sudaca. Industrogradnja se žalila na rješenje o odbijanju nagodbe, a sudac je u razgovoru s odvjetnicima tvrtke čak tvrdio da nema razloga za brigu jer će bez odlaganja žalbu poslati VTS-u. Bilo je to prije odluke ustavnih sudaca, i prije njegove odluke o novom zastoju, te je kako doznajemo bio nazočan i odvjetnik Zoran Vujasin. Kasnijom provjerom u pisarnici vidjelo se da je otpremljeno rješenje koje će tvrtka dobiti poštom, pa se i očekivalo da će time biti napokon predmet upućen žalbenom sudu na odlučivanje.

Nemalo smo se iznenadili kad smo poštu otvorili i pronašli rješenje o zastoju, potvrdio je predstavnik Industrogradnje. Kako on tvrdi, i nakon što su ustavni suci donijeli svoju poznatu odluku, žalba još nije upućena VTS-u, pa je prošlog tjedna Industrogradnja zatražila izuzeće suca Kolakušića. Posrijedi je već drugi prijedlog za njegovo izuzeće i čeka se odluka predsjednice suda Nade Nekić Plevko. Izuzeće je zatražio i Dalekovod zbog sumnje da će biti žrtva osobnog obračuna suca s Vladinim zakonom i da će mu odbiti nagodbu kao i Industrogradnji što se čini utemeljeno.

Komentirajte prvi

New Report

Close