Kinezi istražuju mogućnosti dolaska u Opatiju

Autor: Darko Bičak , 29. studeni 2016. u 14:11
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Potpisano pismo namjere između Turističke zajednice Šangaja i Opatije.

Iako je Opatija jedna od prvih i do današnjeg dana najpoznatijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, u narednom razdoblju bi joj dodatnu dimenziju mogli dati Kinezi.

Naime, proteklog vikenda je u Opatiji potpisano pismo namjere o budućoj suradnji između predsjednika turističke zajednice Šangaja, Jin Song Yannga te gradonačelnika Opatije, Ive Dujmića. Iako za sada nisu konkretizirani oblici buduće suradnje, kineska delegacija će tijekom ovog tjedna obići više turističkih tvrtki u kvarnerskom području te ispitati mogućnosti suradnje. Statistika govori da su Kinezi lani u Opatiji ostvarili 13.375 dolazaka i 16.117 noćenja što znači da je većina gostiju ovdje bila na proputovanju.

No, i ove brojke su 41 posto veće od onih iz godine prije, a čak 11 puta veće od ostvarenih u 2011. godini. Kinezi su ukupno u Hrvatskoj lani ostvarili 88 tisuća dolazaka i 130 tisuća noćenja. Kako je pojasnio sam Jin Song Yang, Šangaj je turistički centar Kine, a lani ga je posjetilo 200 milijuna Kineza te osam milijuna stranaca. Preko svoje dvije zračne luke, grad je izravno povezan s 256 gradova u svijetu što je posebno bitno za kongresni i generalno biznis sektor. U Šangaju posluje 255 velikih hotela s ukupno 100 tisuća ležajeva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close