Kerum raspisao idejni natječaj za spomenik Franji Tuđmanu

Autor: Agencija VLM , 02. siječanj 2013. u 18:56
Željko Kerum (Ivana Ivanović/PIXSELL)

Pred Biskupovom palačom u Splitu izgradit će se spomenik neovisnosti i prvom hrvatskom predsjedniku.

Željko Kerum, splitski gradonačelnik raspisao je javni natječaj za izradu idejnog rješenja spomenika neovisnosti i prvom hrvatskom predsjedniku.

Na temelju zaključka Gradskoga vijeća Splita spomenik dr. Franji Tuđmanu bit će podignut na zelenoj površini zapadno od Biskupove palače, nasuprot tzv. Pazaru, odnosno nad pothodnikom. Natječajem se traži optimalno, umjetničko-ambijentalno, idejno rješenje spomenika, a u njemu mogu sudjelovati umjetnici.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 220.000 kuna bez PDV-a. S obzirom na to da se to područje nalazi unutar zone zaštićene UNESCO-om u konzervatorskoj podlozi određeno je područje unutar kojeg će biti moguće postaviti spomenik. Mora biti građevinske površine do 12 četvornih metara i do četiri metra visine od razlike okolnog terena.

Na natječaj se mogu javiti umjetnici kojima je rok za predaju radova 1. ožujka 2013. godine do 15 sati u zgradi Gradske uprave Grada Splita. Ocjenjivački sud završit će s radom u roku od 20 dana po završetku natječaja. Prvonagrađeni autor dobit će 70.000, drugonagrađeni 30.000, a trećenagrađeni 20.000 kuna. Nakon provedenog otvorenog natječaja sklopit će se ugovor s prvonagrađenim autorom.

Odluku o podizanju splitskog Gradskog vijeća splitski su vijećnici donijeli prošle godine, a iako u natječaju nije definiran rok njegove izgradnje, nesumnjivo je kako će biti otkriven prije lokalnih izbora. Željko Kerum još nije odlučio hoće li se kandidirati, ali očito drži kako će kandidatu njegova HGS-a spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dobro doći.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 220.000 kuna bez PDV-a.

Aveti prošlosti ga još uvijek drže, a blagajna prazna..

New Report

Close