Josip Klemm uhićen zbog sumnje na malverzacije teške 3,2 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. travanj 2014. u 08:57
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata ‘Orao’ te direktor i vlasnik tvrtke “Klemm security”, Josip Klemm uhićen je jučer poslijepodne u Zagrebu

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata 'Orao' te direktor i vlasnik tvrtke "Klemm security", Josip Klemm uhićen je jučer poslijepodne u Zagrebu zbog sumnje da se zlouporabom položaja i ovlasti okoristio za najmanje 3,2 milijuna kuna, doznaje se iz izvora bliskih policiji.

Ne navodeći ime uhićenika Ravnateljstvo policije objavilo je da je Klemm uhićen nakon dovršenih višemjesečnih izvida u suradnji s Poreznom upravom i Županijskim državnog odvjetništva u Zagrebu te da će nakon "provedenih dokaznih radnji, uz kaznenu prijavu biti doveden pritvorskom nadzorniku".

Na službenoj internetskoj stranici Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je zbog pomaganja u tom nedjelu osumnjičena još jedna osoba, 55-godišnji hrvatski državljanin.

Policija sumnja da je Klemm od početka 2005. do sredine 2007. u Zagrebu, kao direktor trgovačkog društva, nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa svoje tvrtke na račune više drugih trgovačkih društava koja su mu izdavala račune za neobavljene usluge.

"Ujedno, postoje osnove sumnje da je uhićeniku u tome pomagao drugoprijavljeni, na način da je pronalazio odgovorne osobe raznih trgovačkih društava i s njima dogovarao da trgovačkom društvu uhićenika izdaju račune za neobavljene usluge. Nakon što bi plaćanje bilo izvršeno, po nalogu drugoprijavljenog, odgovorne osobe tih društava podizale bi novčana sredstva i predavali mu ih, a drugoprijavljeni ih je predavao uhićeniku", navodi MUP u službenom priopćenju.

Klemm je navodno na taj način, na štetu tvrtke u kojoj je odgovorna osoba, zaradio najmanje 3.2 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close