Još jedno europsko priznanje gradu Zagrebu

Autor: Poslovni dnevnik , 28. travanj 2018. u 10:26
Upravljanje procesima osigurava niže troškove, kraći vremenski ciklus i djelotvornu uporabu resursa/Sanjin Strukić/PIXSELL

Cilj projekta bio je istražiti i razviti inovativne upravljačke alate namijenjene gradovima.

Implementirani sustav Upravljanja poslovnim procesima u Gradu Zagrebu, 20. ožujka u Manchesteru proglašen je najboljom poslovnom praksom iz područja Razvoja organizacije, u okviru provedbe projekta URBACT III SmartImpact – Local Impact from Smart City Planning.

Dvogodišnji projekt SmartImpact, ukupne vrijednosti 750.000 eura, pokrenut je u svibnju 2016., a financiran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) unutar cilja Europske teritorijalne suradnje. Grad Zagreb, kojem je kao partneru iz projekta osigurano 45.040 eura, sudjeluje u sufinanciranju sa 6756 eura. Vodeći partner u projektu je Grad Manchester, a pored Zagreba, sudjeluju još i gradovi Dublin, Stockholm, Eindhoven, Porto, Guadalajara, Miskolc, Smolyan i Suceava. 

Cilj projekta je bio istražiti i razviti inovativne upravljačke alate namijenjene gradovima za financiranje, izgradnju, upravljanje i rukovođenje pametnim gradovima kroz mrežu gradova uspostavljenu projektom te obraditi pet ključnih tema: Podržavajući propisi i poticaji, Organizacijski razvoj, Aktiviranje lokalnog inovacijskog ekosustava, Integracija podataka i E-uprava te Pametno financiranje i javna nabava.

Mreža gradova razvija pristupe koji podržavaju donošenje odluka, investicije, upravljanje i održavanje pametnih rješenja za postizanje razvojnih ciljeva grada. Manji fokus je na samim tehnološkim rješenjima, a veći na upravljačkim strukturama, procesima i poslovnim modelima. Grad Zagreb kontinuirano radi na svom organizacijskom razvoju uz jasnu viziju razvoja – usmjerenost na ukupnu kvalitetu usluživanja naših korisnika usluge, naših sugrađana, riječi su zamjenice gradonačelnika Olivere Majić koja ističe zadovoljstvo time što je napor i kontinuirani rad Grada Zagreba i njegovih zaposlenika na organizacijskom razvoju međunarodno prepoznat, priznat i nagrađen. 

"Takav pristup donosi niz prednosti, postiže se bolja komunikacija i bolje razumijevanje zahtjeva. U konačnici Upravljanje procesima osigurava niže troškove, kraći vremenski ciklus i djelotvornu uporabu resursa", istaknula je Olivera Majić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close