Jadran ulaže 35 mil. kuna u svoj najluksuzniji hotel

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Nakon obnove, hotel Esplanade dobit će wellness, vanjski bazen, kongresnu dvoranu.

Crikvenički Jadran krenuo je s radovima na obnovi hotela Esplanade u Crikvenici, investicijom vrijednom preko 35 milijuna kuna koja obuhvaća kompletnu rekonstrukcija hotela, objavila je kompanija.

Nakon obnove, hotel Esplanade raspolagat će s 38 smještajnih jedinica te dodatnim sadržajima poput wellnessa, vanjskog bazena te konferencijske dvorane, a bit će pozicioniran kao obiteljski hotel visoke kategorije 4+ zvjezdica, s visoko individualiziranom uslugom. To će biti najluksuzniji Jadranov hotel koji će raditi osam mjeseci godišnje, najavljuju u kompaniji koja je u većinskom vlasništvu države, te ju tek očekuje privatizacija.

 

Manestar

Nakon daljnjih investicija razmotrit ćemo podizanje Esplanade na 5*.

Hotel Esplanade smješten je na centralnom dijelu crikveničke promenade, a svojim povijesnim naslijeđem i poslovno-razvojnim potencijalnom predstavlja značajan izazov u podizanju kvalitete poslovanja, ne samo Jadrana, nego i Crikvenice kao destinacije, kažu u Jadranu. Stari dio hotela izgrađen je 1929. godine, novi je dograđen 1960., a početkom 2011. godine hotel je zahvatio požar nakon kojeg je u funkciju stavljen novi dio hotela sa 64 sobe, dok je stari dio hotela ostao izvan funkcije. Hotel Esplanade do sad je bio kategoriziran kao hotel s tri zvjezdice, no, zbog dotrajalosti objekta, prijetio mu je pad kategorizacije što je i glavni razlog pokretanja investicije godinu dana prije roka predviđenog Strateškim planom poslovanja tvrtke Jadran, pojašnjavaju u tvrtki.

"Strateškim poslovnim planom predviđeno je da hotel Esplanade bude najbolji hotel u grupaciji, a svojom veličinom smještajnih jedinica i opremom zadovoljavat će uvjete i za 5 zvjezdica. Međutim, u ovom trenutku usmjereni smo stabiliziranju tržišta 4 zvjezdice, a nakon daljnjih investicija u podizanje kategorije, a time i podizanje cijele destinacije, razmotrit ćemo i opciju podizanja Esplanade na 5 zvjezdica", izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve