Izvanredna uprava Agrokor dosad stajala 459 milijuna kuna

Za savjetnike 240 mil. kuna/Goran Stanzl/PIXSELL Za savjetnike 240 mil. kuna/Goran Stanzl/PIXSELL

Zbog revizije rezultata tek krajem ožujka bit će poznati podaci o poslovanju kompanija koncerna u 2017.

S krajem prošle godine u sustavu Agrokora započela je revizija financijskih rezultata pa jučer objavljeno 10. mjesečno izvješće izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka ne sadrži financijske pokazatelje poslovanja kompanija.

Podaci o mjesečnim i kumulativnim rezultatima trebali bi biti dostupni na kraju ožujka.  U izvješću se ističe da izvanredna uprava nastavlja raditi na predaji plana nagodbe Trgovačkom sudu do 10. travnja. U tijeku je, kažu, opsežna procjena vrijednosti imovine Grupe kako bi se formalno potvrdilo da ukupni dug zajmoprimaca i jamaca u Grupi premašuje njezinu vrijednost.

Te procjene u funkciji su utvrđivanja "fer vrijednosti kompanija prilikom prijenosa u novu korporativnu strukturu" i "fer i pravičnog povrata za sve tražbine u modelu prioriteta subjekata". Stranke koje imaju interesa sudjelovati u refinanciranju Ugovora o kreditu sa statusom najstarije tražbine (tzv. roll up) kroz Izlazni kredit (što je predviđeno nacrtom prijedloga nagodbe od 20. prosinca) pozivaju se kontaktirati Agrokorova financijskog savjetnika, naglašava se u izvješću.

U slučaju odobrenja od strane kvalificirane većine, podsjećaju, taj ugovor o kreditu predvidio je opciju produljenja financiranja za dvije godine. Istodobno, u sklopu nacrta strukture plana nagodbe i izlaska iz procedure izvanredne uprave, započete su konzultacije s Privremenim vjerovničkim vijećem, kao i proces potrage za novim predsjednikom Uprave i NO-a koji bi trebali upravljati Agrokorom u budućnosti.

Troškovi poslovanja Agrokora d.d. od aktivacije postupka izvanredne uprave (10. travnja 2017.) do kraja prošle godine, kad je u njemu bilo 96 ljudi, iznosili su 458 milijuna kuna. Pritom su troškovi plaća i nagrada dosegnuli 79,3 milijuna, a troškovi savjetnika (pravnih, financijskih, onih za restrukturiranje, forenziku isl.) nepunih 240 milijuna, od čega najviše otpada na tim za restrukturiranje (117 mil. kuna). 

Komentari (9)
 • Funky
  Funky 21:33 13.2.2018.

  glavno da u vladi nitko nista ne zna…bolest koja je dosla s ministrom maricem je potpuno zahvatila sve ministre

 • miami
  miami 21:16 13.2.2018.

  Pljačka.

 • Jordan
  Jordan 18:11 13.2.2018.

  Dobar posao u Agrokoru. Pitanje je samo na kolko dijelova se dijeli ova polovica milijarde? Ali mislim da igrače zanima puno veći zalogaj pod imenom Agrokor.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!