Izabran novi predsjednik Sindikata PPDIV-a

Autor: Poslovni.hr , 03. prosinac 2016. u 10:51
FOTO: PPDIV

Osmi kongres Sindikata PPDIV-a Hrvatske usvojio je Deklaraciju o ograničenju atipičnih oblika rada, kojom se pozivaju sindikalni povjerenici, predsjednici radničkih vijeća i članovi radničkih vijeća da se svim pravnim sredstvima bore za ograničavanje i eliminiranje atipičnih oblika rada.

Na Osmome kongresu Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (Sindikat PPDIV-a Hrvatske), održanome u petak, 2. prosinca, u Opatiji, za novoga je predsjednika, za mandatno razdoblje 2016. – 2020. godine, izabran Denis Paradiš, dosadašnji regionalni povjerenik  I. regije (Grad Zagreb, Zagrebačka, Krapinsko-zagorska, Sisačko-moslavačka i Karlovačka županija). Izabrani su i članovi Glavnoga odbora, Statutarne komisije, te Financijskog odbora.

U Programskoj platformi za 2016. – 2020. godini jačanje Sindikata, zamjena jednostranih akata poslodavaca kolektivnim ugovorima, jačanje uloge radničkih predstavnika – sindikalnih povjerenika, radničkih vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu, aktivno sudjelovanje u socijalnom dijalogu s poslodavcima i njihovim udrugama, te aktivno djelovanje u kreiranju zakonskih rješenja koji se tiču položaja zaposlenih – ističu se kao prioriteti djelovanja.

Osmi kongres Sindikata PPDIV-a Hrvatske usvojio je Deklaraciju o ograničenju atipičnih oblika rada, kojom se pozivaju sindikalni povjerenici, predsjednici radničkih vijeća i članovi radničkih vijeća da se svim pravnim sredstvima bore za ograničavanje i eliminiranje atipičnih oblika rada. Usvojena je i Rezolucija o unapređenju položaja mladih radnika kojom se pozivaju sindikalni povjerenici da približe sindikat mladima, učlanjuju mlade radnike, vode računa o njihovu položaju, nastoje ih uključiti u aktivan sindikalni rad, te pokušaju mlade članove uključiti u kolektivno pregovaranje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Sindikati su uz nesposobne političare najveće zlo! Banda kokošara i uhljeba! S gušrom sam se s istima borio kao manager!

@ ksenappdiv,

vidim da ste i vi umoćeni u neki sindikat koji zdušno branite.

Moje je mišljenje (iz iskustva) da su svi sindikati štetočine i uhljebi koji rade samo štetu radnicima , tvrtkama i poslodavcima tražeći uvijek veće privilegije za sebe i radnike nego što je normalno.
Zbog toga , ucjenjujući i tražeći nemoguće su ponekad uzroci propasti tvrtki , pa umjesto boljih uslova radnici ostaju i bez posla.

A kao poslodavac uvijek nastojim da su mi djelatnici zadovoljni jer samo zadovoljni radnici mogu biti dobri i lojalni radnici.
Zbog toga mi djelatnici , ako tvrtka posluje pozitivno s dobiti , imaju i sve blagodati kao i ja.
Djelatnici su svjesni da nemogu djeliti novce koje tvrtka nije zaradila.

Ukoliko nisu zadovoljni i misle da njihov rad vrijedi više , i bez štetočina iz sindikata , slobodno mogu otići , otvoriti svoju tvrtku i dokazivati se.

Pero7 složila bih se s Vama da ovako veliki broj razno raznih sindikata u konačnici nije dobro za hrvatske radnike, jer slabi njihovu pregovaračku poziciju prema poslodavcima i izvršnoj vlasti.

Međutim, moram reći da ta činjenica, kao i Vaša opaska o “sindikalnim uhljebima koji lagodno žive na radničkoj muci” nemaju sa Sindikatom PPDIV-a baš nikakve veze.

Sindikat prehrane, poljoprivrede, duhanske industrije i vodoprivrede (PPDIV) je po broju članova najveći granski sindikat u realnom sektoru, a u području poljoprivrede i prehrambene industrije utvrđen je i kao jedini reprezentativni sindikat na području Republike Hrvatske prema kriterijima propisanima u Zakonu o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata za kolektivno pregovaranje na nacionalnom nivou.

Sindikat PPDIV na području RH organizira radnike u gotovo dvjestotinjak trgovačkih društava koja čine okosnicu hrvatskog gospodarstva u realnom sektoru, a među njima su primjerice Kraš, Podravka, TDR, Cromaris, Žito, čak trinaest poduzeća iz sustava Agrokor, Belupo, Coca-Cola Hrvatska, PIK Rijeka, Karlovačka i Zagrebačka pivovara, Koka, Vindija, Carlsberg Croatia, Sladorana Županja, Tvornica ulja Čepin, Mirna Rovinj, poduzeća sustava Hrvatskih voda i mnoga druga.

Svaka privredna grana i grančica ima svoj sindikat .

Tako da ima više od 700 raznih sindikata i sindikalnih uhljeba koji lagodno žive kao uhljebi na radničkoj muci.

New Report

Close