Istarski vodeni park među pet najboljih u Europi

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2016. u 09:27
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Ocjenjivana je kvaliteta i sigurnost atrakcija, kvaliteta ugostiteljske ponude, čistoća i urednost, hortikulturalno uređenje, ljubaznost osoblja i animacijski sadržaj, a međunarodni žiri bio je sastavljen od čak 34 članova iz dvanaest europskih država.

Nakon nove uspješne turističke sezone aquapark Istralandia pokraj Brtonigle ponovio je lanjski uspjeh na najznačajnijem europskom sajmu atrakcija (EAS 2016) održanom ove godine u Salou kraj Barcelone. U žestokoj konkurenciji više od 300 europskih vodenih parkova, Istralandia je, kao i lani, proglašena petim najboljim akvaparkom Europe. 

Ocjenjivana je kvaliteta i sigurnost atrakcija, kvaliteta ugostiteljske ponude, čistoća i urednost, hortikulturalno uređenje, ljubaznost osoblja i animacijski sadržaj, a međunarodni žiri bio je sastavljen od čak 34 članova iz dvanaest europskih država. Nagrada "European Star Award 2016." dodijeljena je u jednom od ponajboljih tematskih parkova kontinenta Portaventuri pokraj Barcelone, a nagradu je vlasniku istarskog aquaparka Branku Kovačiću uručio predstavnik njemačke tvrtke "Kirmes & Park Revue" koja organizira manifestaciju Frank Lanfer.

"Kada se zna da u Europi djeluje tristo aquaparkova, a u našem najbližem okruženju, u Italiji, ima ih više od stotinu, i da je najboljeplasirani talijanski aquapark na šestom mjestu bio "Aqualandia Jesolo" u blizini Venecije, a na devetom mjestu "Caneva Aquapark" nedaleko jezera Garda, a oboje su na tržištu već više od 25 godina, tim je uspjeh Istralandije značajniji", kaže za Glas Istre vlasnik Branko Kovačić čiji je vodeni park ovog ljeta bio otvoren do 14. rujna.

Istralandiji je u trećoj godini postojanja ovo već jedanaesta nagrada osvojena što na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou što je samo dokaz da kvalitetni sadržaji uz veliki trud i zalaganje cijelog Teama Istralandia i uz stalno ulaganje u poboljšanje kvalitete usluga i uspješno upravljanje donosi siguran uspjeh na dobrobit lokalne zajednice i ukupne turističke privrede", zaključuje Kovačić.

Inače, prvo mjesto zauzeo je "Siam Park" iz španjolske Tenerife otvoren 2008. godine kojeg godišnje posjeti 865 tisuća posjetitelja. Na drugom je mjestu akvapark "Costa Caribe" u sklopu španjolskog parka Portaventura iz Saloua koji je otvoren 2002. godine, a kojeg godišnje posjeti 300 tisuća gostiju. Treće je mjesto zauzeo aquapark "Tropical Islands" otvoren 2004. godine iz njemačkog Krausnicka kojeg godišnje posjeti čak 1,1 milijun posjetitelja, dok je na četvrtom mjestu "Aqua Fantasy" otvoren 2000. godine iz turskog Kušadasija kojeg godišnje pohodi 300 tisuća posjetitelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close