Imenovana nova Uprava Zagrebačkog holdinga, predsjednik Dejan Fičko

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. ožujak 2015. u 16:16
Dejan Fičko, komercijalni direktor Peveca. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Marija Cvrlje imenovana je članicom Uprave za javnu nabavu, Daniela Franić Uprave za pravne poslove, Denis Nikola Kulišić Uprave za komunalne usluge, a Krešimir Kvaternik Uprave za financije.

 Na sjednici Skupštine Zagrebačkog holdinga u petak je donesena odluka o imenovanju novog predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Dejana Fička i četiri člana Uprave – Marije Cvrlje, Daniele Franić, Denisa Nikole Kulišića i Krešimira Kvaternika, priopćeno je iz Grada Zagreba.

Marija Cvrlje imenovana je članicom Uprave za javnu nabavu, Daniepojačanje ila Franić Uprave za pravne poslove, Denis Nikola Kulišić Uprave za komunalne usluge, a Krešimir Kvaternik Uprave za financije.

Iz Grada su najavili da će članovi Uprave Zagrebačkog holdinga biti službeno predstavljeni u utorak, 10. ožujka, u 11 sati u Gradskoj upravi.

Novi predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Dejan Fičko rođen je 1975. u Borasu u Švedskoj. U Zagrebu je završio srednju Tehničku školu Ruđera Boškovića, kao i Ekonomski fakultet na kojem je magistrirao 2009.

Deset godina, od 1999. do 2009., radio je u tvrtki Merkur – najprije kao komercijalist, pa kao voditelj područja za upravljanje proizvodima, a zatim kao komercijalni direktor. U Pevec je došao 2010., a na dužnost predsjednika Uprave Holdinga dolazi s dužnosti člana Uprave za komercijalu tvrtke Pevec.

Fičko je izjavio Hini da je njegov najvažniji motiv, zbog kojega se javio na natječaj, želja da se pomogne Zagrebačkom holdingu, Gradu Zagrebu i Zagrepčanima.

"Što se tiče poslovnih planova, Uprava Zagrebačkog holdinga tek zapravo mora početi raditi, što znači da nam predstoji snimanje situacije i izrada konkretnih poslovnih planova", rekao je Fičko.

Bez dubinske analize teško je govoriti o vizijama i planovima budućeg poslovanja, jer je riječ o ogromnoj tvrtki, ali Holding svakako zamišljam kao tvrtku koja bi trebala biti posložena sukladno svjetskoj praksi i služiti svim građanima Zagreba, istaknuo je.

Na upit o najavi ostavke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, što bi izazvalo prijevremene izbore, nakon kojih bi netko drugi mogao biti imenovan na čelo Uprave Zagrebačkog holdinga, Fičko kaže da je sve moguće i na sve treba biti spreman.

"Dok imamo mogućnost razvijati Holding sukladno povjerenoj nam dužnosti, trudit ćemo se da to radimo na najbolji mogući način", istaknuo je.

U vezi voditelja pojednih podružnica Zagrebačkog holdinga Fičko kaže da je djelomično upoznat s njihovim radom te će sa svima obaviti razgovore i sukladno tome donijeti odluke njihovoj budućnosti na tim pozicijama. "Svi koji kvalitetno rade svoj posao ne moraju se bojati za svoju budućnost", poručio je Fičko.

Grad Zagreb je 5. siječnja prvi put raspisao javni natječaj za izbor predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga i četiri člana Uprave, koji je bio otvoren do 19. siječnja. Na natječaj je pristiglo oko 370 prijava, a za predsjednika Uprave javilo se oko 150 kandidata.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Vlada je rasturila Hrvatsku, zašto ne bi oni Zagreb

Ništa više reći nego strašno….kakvo iskustvo imaju, i šta su postigli????gospon Kvaternik je svojedobno bio posvuduša na eventima….

@fahrudin-nemoj tako, pa Pevec je bogato iskustvo u nabavi. A oko toga se sve vrti zar ne!?

Stvarno sjajno. Komecijalisti ste dali mandat da vodi holding?! Nije ni cudo da nam je tako kako nam je.

New Report

Close