Ikea Hrvatska otpustila 10 posto zaposlenih

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2015. u 08:17
Foto: Marko Prpić / Pixsell

“Nije riječ o otkazima već o tome da, zbog optimizacije poslovanja, za oko 10 posto zaposlenika nisu produljeni ugovori na određeno vrijeme.”

Pet mjeseci od otvorenja prve zagrebačke Ikee, prvi zaposlenici napustili su kompaniju, piše Jutarnji list.

Iako u Ikei nisu otkrili preciznu brojku, već samo da je riječ o oko 10 posto zaposlenika kojima su istekli ugovori na određeno vrijeme, najvjerojatnije se radi o oko tridesetak zaposlenih, a u Ikei pojašnjavaju da je riječ o zaposlenicima kojima jednostavno nisu produljeni ugovori.

– Nije riječ o otkazima već o tome da, zbog optimizacije poslovanja, za oko 10 posto zaposlenika nisu produljeni ugovori na određeno vrijeme. Naime, s početkom rada robne kuće bila je povećana potreba za brojem zaposlenih. Riječ je o uobičajenom poslovnom ciklusu, pojasnila je Jelena Granić, voditeljica lokalnog marketinga Ikea Hrvatska.

Uoči otvaranja zagrebačke mega-trgovine, na natječaje za razne poslove u Ikei prijavilo se više od 20 tisuća kandidata, a švedski je lanac temeljem istraživanja portala MojPosao proglašen i hrvatskim poslodavcem godine u kategoriji velikih tvrtki.

Komentirajte prvi

New Report

Close