Ikea će 300 svojih radnika u Rugvici prevoziti u korporativnoj organizaciji

Autor: Darko Bičak , 04. ožujak 2014. u 22:15
Do prije 20-ak godina prijevoz zaposlenika u velikim tvrtkama bio je standard/FOTOLIA

Organizirani prijevoz je u Hrvatskoj bio praksa do prije 20-ak godina kada je većina velikih poslovnih sustava privatizirana.

Dolazak Ikee u Hrvatsku izazvao je veliki interes javnosti, ali i potencijalnih zaposlenika. Švedski brend namještaja će u svojem centru u Rugvici kod Zagreba zaposliti ukupno 300 radnika, a interes za rad u Ikei je pokazalo i više od 10 tisuća ljudi.

Da tako ogroman iteres za rad u Ikei nije izazvan samo velikom nezaposlenošću, nego ipak i "dodatnom vrijednošću" koju rad za ovako veliki brend znači, pokazuje i najava da će Ikea za svoje zaposlenike organizirati vlastiti prijevoz. Zapravo, ne radi se o nečem nepoznatom na ovim prostorima jer su do prije 20-ak godina gotovo sva velika poduzeća imala vlastite autobusne linije koje su dovozile i odvozile njihove radnike. Danas je to više raritet nego praksa te gotovo da i nije poznato da u nekoj tvrtki postoji nešto takvo.

 

23zemlje

svijeta imale su kandidate na Ikeinom natječaju za zapošljavnje u Hrvatskoj

Jelena Granić, voditeljica marketinga Ikee za Hrvatsku, pojašnjava da se trentuno radi na raznim opcijama za organizirani prijevoz zaposlenika. "Za sada nemamo sve detalje jer čekamo da završi selekcijski proces pa da vidimo odakle će dolaziti većina zaposlenih kako bismo se mogli najbolje prilagoditi njihovim potrebama", kaže Granić. Dodaje da u drugim zemljama u kojima Ikea posluje, organizirani prijevoz za zaposlenike nije pravilo već ovisi o više faktora kao što su lokacija robne kuće, dostupnost javim prijevozom i sl. Ikein prodajni centar u Rugvici trebao bi otvoriti svoja vrata na ljeto ove godine.

Samo zapošljavanje radnika je išlo kroz tri kruga, od kojih je zadnji upravo u tijeku. Prvi krug je bio još 2011. kada je raspisan međunarodni natječaj za osam menadžerskih pozicija. Prijavilo se 2500 kandidata iz 23 zemlje. Početkom veljače ove godine je bio natječaj za 110 djelatnika u Ikeinim odjelima Food, Protok robe te u odjelu Procjena štete namještaja i popravci. U posljednjem krugu masovnog zapošljavanja, koji traje od 28. veljače do 7. ožujka, traži se 150 radnika za pozicije prodavača te u odjelu Odnosa s kupcima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close