I Zagreb izrađuje strategiju upravljanja svojim nekretninama

Autor: Marija Brnić , 22. rujan 2017. u 08:01
Strateški dokument Grad očekuje dobiti u roku od 60 dana/FOTOLIA

Traži se i analiza postojećeg stanja nekretninskog fonda i modela upravljanja, te generiranja novčanih tokova.

Grad Zagreb traži partnera za osmišljavanje strategije upravljanja i raspolaganjem nekretnina koje u vlasništvu ima njegova tvrtka Zagrebački holding.  

Desetgodišnju strategiju, za razdoblje od 2017. do 2026., za čiju izradu se procjenjuje da će biti potrebno 1,3 milijuna kuna bez PDV-a, gradske vlasti potrebnom vide zbog strategije koju je na državnoj razini proljetos donijelo Ministarstvo državne imovine Gorana Marića. 

Fokus na Holding
U natječaju se pojašnjava da je svrha izrade strateškog dokumenta inicirati određene investicije, privući potencijalne ulagače, te se osim fokusa na razvoj Zagrebačkog holdinga traži i usklađenost sa smjernicama državne strategije, koja će, inače, biti na snazi od 2018. do 2020.  A osim državne strategije, za platformu  u izradi ove zagrebačke traži se i korištenje smjernica za izradu strategije upravljanja nekretninama Zagrebačkog holdinga, koji je, kako se pojašnjava u natječaju, taj dokument donio na kratki rok, do usvajanja strategije.

Dokument će ujedno dati i detaljan pregled nekretnina u gradskom portfelju, o čijem broju i vrsti u samom pozivu izostaju osnovne informacije. Jedan od zahtjeva je i da strategija da analizu postojećeg stanja nekretninskog fonda i modele upravljanja njima, te među ostalim analize generiranja novčanih tokova, metode procjene nekretnina koje se komercijalizira i usporedba tržišta nekretnina i konkurencije na zagrebačkom području. 

Korisne preporuke
Od odabranog partnera u izradi strategije Grad očekuje i preporuke o mogućim rješenjima za pojedine nekretnine, o njihovoj prodaji ili zadržavanju i oblicima korištenja u tom slučaju. Ovaj dokument Grad očekuje dobiti u roku od 60 dana, a ponude se prikuplja do 10. listopada. 

Komentirajte prvi

New Report

Close