HZZO financira staž za 270 doktora i magistara

Thinkstock Thinkstock

Javni natječaj za financiranje pripravničkog staža objavljen je 28. rujna 2012. godine, a pristiglo je ukupno 279 zahtjeva.

HZZO će financirati pripravnički staž za 270 doktora dentalne medicine, te magistre farmacije i magistre medicinske biokemije, koji će staž obaviti u zdravstvenim ustanovama. Javni natječaj za financiranje pripravničkog staža objavljen je 28. rujna 2012. godine, a pristiglo je ukupno 279 zahtjeva, priopćeno je iz HZZO-a. U prijedlog liste prvenstva pripravnika uvršteno je 270 kandidata; 160 doktora dentalne medicine, 92 magistra farmacije i 18 magistara medicinske biokemije.

Pripravnički staž kandidati mogu obaviti u bolničkim zdravstvenim ustanovama, poliklinikama i ljekarničkim zdravstvenim ustanovama, čiji su osnivači županije i Grad Zagreb, ustanovama hitne medicinske pomoći, domovima zdravlja i zavodima za javno zdravstvo, te poliklinikama i ljekarničkim zdravstvenim ustanovama, čiji su osnivači druge pravne i fizičke osobe te kod privatnih zdravstvenih radnika.

HZZO financira Nacionalni program ranog otkrivanja raka vrata maternice

S ciljem ranog otkrivanje raka vrata maternice i osvještavanja važnosti redovitih pregleda i brige za žensko zdravlje, od 1. prosinca kreće  provođenje Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka vrata maternice u skladu s Projektom Ministarstva zdravlja, priopćili su također iz HZZO-a. Projekt će se provoditi na način da će se ženskom dijelu populacije slati pozivi za obavljanje Papa testa (uzimanje brisa vrta maternice). Potrebna sredstva za provođenje Nacionalnog programa osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2012. godinu, te projekciji za 2013. i 2014. godinu u segmentu primarne zdravstvena zaštite i ranog otkrivanja zloćudnih bolesti. Sredstva su osigurana za troškove dijagnostičko-terapijskog postupka (DTP) i citološke analize brisa vrata maternice.

Komentari (1)
 • miami
  miami 17:11 27.11.2012.

  Hvala . I mi smo za djelatnicu - pripravnicu dobili plaćen staž.
  Magistru farmacije plaćaju neto plaću =5.800,00 kuna / 70%/ .
  Iako, bi nam bilo drago- da se , barem što se magistara farmacije tiče-
  ukinu taj staž , tj. da se praksa odradi na 5-toj godini Bolonje.
  / kako je i zamišljeno, ali se ne radi, jer netko za to nema interesa/.
  Dovoljan je jedna PRIPRUČNIK ZA POČETNIKE , i sve bi naučili za 15 dana.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve