HT pokrenuo svoj startup program u suradnji s Deutsche telekomom

Autor: Bernard Ivezić , 04. srpanj 2013. u 13:52
Epa

Cosmin Ochisor, program menadžer hub:rauma za Srednju i Istočnu Europu kaže da je zadovoljan viđenim startupima na konferenciji TechCrunch Balkans Meetup, koja se odražala u Zagrebu.

Hrvatski telekom u suradnji s poslovnim inkubatorom i akceleratorom Deutsche telekoma Hub:raumom hrvatskim je startupima otvorio mogućnost ubrzanog razvoja, testiranja novih proizvoda i usluga na svojoj infrastrukturi, podršku u prodaji svojim korisnicima te drugu logističku i financijsku potporu. U HT-u kažu da žele pomoći domaćim startupima u razvoju, omogućiti im izvoz kroz DT grupu te pristup dodatnim sredstvima iz T-Venturea, investicijskog društva DT-a.

Cosmin Ochisor, program menadžer hub:rauma za Srednju i Istočnu Europu kaže da je zadovoljan viđenim startupima na konferenciji TechCrunch Balkans Meetup, koja se odražala u Zagrebu.

"Najbolji lokalni start-up projekti dobili su priliku prezentirati svoje ideje pred stručnim žirijem HT-a i Hub:raum-a i to će biti prvi lokalni projekti kojima će vrata novim investicijama biti širom otvorena, što mi je iznimno drago", kaže Ochisor.

Boris Drilo, operativni direktor Sektora za korporativnu strategiju i poslovne inovacije HT-a kaže da putem Hub:raum akceleratora HT želi ponuditi konkretnu pomoć mladim poduzetnicima iz Hrvatske i time im olakšati pristup na europsko tržište.

"Na taj način želimo ubrzati razvoj inovacija u Hrvatskoj, jer ovdje smo već imali prilike vidjeti globalno uspješne inovatore, a naša je želja vidjeti ih još. Stoga radimo mnogo više od samog investiranja u mlade poduzetnike, želimo im kroz Hub:raum dati vjetar u leđa kako bi oni postali relevantni igrači na tržištu od 200 milijuna korisnika DT-a", kaže Drilo.

HT je objavio da se prijave mogu napraviti preko internetske stranice https://www.hrvatskitelekom.hr/hub-raum i preko e-maila hubraum@t.ht.hr. Od startupa traže da opišu svoju ideju u jednoj rečenici, navedu tržište i potrebu koju vaša ideja zadovoljava, navedete kako mislite uspjeti, oblikujete prezentaciju i da će vam se, nakon što se prijavite, HT-ov stručni tim javiti u roku od nekoliko dana. 

Komentirajte prvi

New Report

Close