HT na jesen otpušta 160 radnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. kolovoz 2014. u 16:25
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski telekom (HT) je u okviru transformacijskog procesa utvrdio višak radnika te će iz poslovno uvjetovanih razloga tijekom rujna i listopada otkazati ugovore za oko 160 radnika, izvijestili su danas iz te telekom kompanije.

 Hrvatski telekom (HT) je u okviru transformacijskog procesa utvrdio višak radnika te će iz poslovno uvjetovanih razloga tijekom rujna i listopada otkazati ugovore za oko 160 radnika, izvijestili su danas iz te telekom kompanije.

Radnici će iz kompanije otići uz otpremnine utvrđene Kolektivnim ugovorom, koji su početkom ovog srpnja potpisali s reprezentativnim sindikatima i koji, kako kažu u HT-u, zaposlenicima jamči visoku razinu prava.

HT provodi transformaciju kompanije kako bi u uvjetima dugotrajne gospodarske krize i kontinuiranog smanjenja vrijednosti hrvatskog telekomunikacijskog tržišta stvorio temelje za budući rast i širenje poslovanja, navodi se u priopćenju HT-a.

Tako je, dodaju, tijekom ove godine poduzet niz aktivnosti u cilju povećanja efikasnosti poslovanja, uz ostalo pojednostavljena je organizacijska struktura te je za 31 posto smanjen broj menadžerskih pozicija.

Iz HT-a navode da je smanjenje broja radnika dio nužnog procesa optimizacije poslovanja kako bi kompanija očuvala operativnu učinkovitost te osigurala stabilnost i budućnost poslovanja.

Ističu i da su procesu rješavanja kolektivnog viška radnika pristupili s visokom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću te da je osnova za izračun otpremnina godine neprekinutog radnog odnosa u kompaniji.

Radnicima koji su utvrđeni kao višak biti ponuđena i mogućnost sudjelovanja u selekcijskom postupku za radna mjesta na kojima postoji potreba za radnicima, prije svega u Kontaktnom centru, zaključuje se u današnjem priopćenju HT-a.

Jučer je objavljeno da je HT s Ericssonom potpisao ugovor kojima se regulira pružanje usluga izgradnje i održavanja telekomunikacijske infrastrukture na razdoblje od 5 godina, a istodobno je potpisan i ugovor o prijenosu HT-ove tehnološke jedinice za izgradnju i održavanje u kojoj se obavljaju ti poslovi, koje će od 1. rujna za HT obavljati Ericsson. HT-ovih 640 zaposlenika koji rade na tim poslovima prijeći će u novoosnovanu kompaniju kćer Ericssona Nikole Tesle, pod imenom Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o.

Komentari (2)
Pogledajte sve

HT se sve više svodi na ispostavu DT-a.

prvo su se riješili svih zgrada, sada polako dolaze ljudi i onda ce …puf samo nestati

New Report

Close