Hotel pored autobusnog kolodvora pričekati će neka bolje vremena

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2016. u 10:59
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Ta stavka nije dobro sjela Panturistu, pa kako ne bi kupili “mačka u vreći”, zatražili su dodatno pravno tumačenje postojanja, odnosno nepostojanja ugovorne obveze gradnje hotela.

Posljednja je sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka otkrila detalj koji je izazvao pomutnju. 

Kako piše Glas Slavonije,  u originalnom ugovoru koji su Grad Osijek i Osijek-Koteks potpisali u svibnju 2007. godine jedna od stavki je bila kako je privatni partner preuzeo na sebe obvezu uz autobusni kolodvor sagraditi i – hotel.

Ta stavka nije dobro sjela Panturistu, pa kako ne bi kupili “mačka u vreći”, zatražili su dodatno pravno tumačenje postojanja, odnosno nepostojanja ugovorne obveze gradnje hotela. Jer, jedno je preuzeti upravljanje autobusnim kolodvorom, što za Panturist jest osnovna djelatnost, a drugo je natovariti si na vrat obvezu realizacije višemilijunski investicije. S druge strane, kako stoji u dokumentima s Gradskog vijeća, i Osijek-Koteksu je od iznimne važnosti da Panturist preuzme kolodvor.

U suprotnom ne isključuju stečaj kako posljedicu i prestanak radnog odnosa za 500 radnika toga društva. A to si, naravno, u ovom gospodarskom trenutku ne smije priuštiti ni gradska uprava. Stoga su i Osijek-Koteks i Grad Osijek također zatražili neovisna pravna mišljenja. I svi su troje, od različitih pravnih konzultanata, dobili identičan odgovor – iz odredbi ugovora ne proizilazi obveza Osijek-Koteksa, pa tako ni Panturista, sagraditi hotel.

Mišljenje je to koje zadovoljava sve tri strane. A hotel ionako može pričekati neka bolja vremena.

Komentirajte prvi

New Report

Close