HOC Bjelolasica na bubanj ide u listopadu

Autor: Suzana Varošanec , 24. kolovoz 2014. u 22:00
Na bubnju je i obnovljeni hotel Jastreb s 43 sobe u Begovom Razdolju

Tvrtka nema sporova, a ulagači već pokazuju interes, pa se nadam da će stečaj brzo završiti, kaže stečajni upravitelj Tomislav Đuričin.

Nekad veliko poduzeće Hrvatski olimpijski centar (HOC) Bjelolasica nakon neuspjela predstečaja potkraj travnja završilo je u stečaju, a već u listopadu na bubanj će ići njegova kompletna imovina.

Posrijedi su: Turističko naselje na Bjelolasici, koje je uništeno u požaru, zajedno sa skijašnim centrom, obnovljeni hotel Jastreb s 43 sobe u Begovom Razdolju, upravna zgrada u Ogulinu i zemljište na kojem je lani izgorio restoran Sabljaci. Potvrdio je to Poslovnom dnevniku stečajni upravitelj Tomislav Đuričin iz Varaždina ističući da je početna cijena još nepoznanica. Naime, s obzirom na velik obuhvat imovine, u prvom redu mnogo pokretnina, u tijeku je postupak procjene, pa će sve biti poznato  potkraj rujna, kad sudski vještak završi posao, kaže Đuričin. Kako doznajemo, potencijalni kupci moći će dati ponudu za sve ili određenu nekretninu. Onaj tko je, primjerice, zainteresiran za hotel Jastreb, koji je bivša uprava procjenjivala na 15 milijuna kuna, ne mora biti zainteresiran i za skijalište.

Potencijalni investitori već neformalno iskazuju interes, pa bi za samo skijalište moglo biti i više kandidata. "Iskreno se nadam da će ovaj stečaj biti brzo završen. Tvrtka nema sporova, što je često razlogom dugotrajnosti stečajeva, a ne prodaju se neke hale nego jedna jedina Bjelolasica", ističe Đuričin. Na prvoj dražbi ići će se po procijenjenoj vrijednosti, dok će se prema odluci skupštine vjerovnika na svakoj sljedećoj  vrijednost spuštati za 10 posto. Inače, za 35 radnika koji su dobili otkaz dobra je vijest da će početkom rujna državna agecija isplatiti tri minimalne plaće i pola otpremina.  

Za zaboravne

Prijave tražbina do 9. 10. 

Vjerovnici HOC-a Bjelolasica prijavili su 30-ak milijuna kuna tražbina, tj. zasad 10-ak milijuna manje nego u predstečaju. No, stečajni upravitelj Tomislav Đuričin ističe da se tražbine mogu prijaviti još do 9. listopada. Razlučni, pak, vjerovnici – RBA, Erste, Centar banka u stečaju i CERP – suglasili su se da se u stečaju prodaje hipotekarna imovina, a ne u posebnim ovršnim postupcima. "Vide prednost u prodaji nekretnine kao cjeline jer će investitori tako imati veći interes za kupnju", objašnjava Đuričin.

Komentirajte prvi

New Report

Close