Gradu Pazinu 2,66 milijuna kuna iz IPARD-a

Dusko Marusic/PIXSELL Dusko Marusic/PIXSELL

Gradu Pazinu isplaćeno je 2,66 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju kolektora fekalne kanalizacije "Stari Pazin" - glavni kolektor i kućni priključci.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je na osnovu odobrenih sredstava iz IPARD programa gradu Pazinu isplatila 2,66 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju kanalizacije.

Riječ je o isplati za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture", izvijestili su danas iz Agencije.

Gradu Pazinu isplaćeno je 2,66 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju kolektora fekalne kanalizacije "Stari Pazin" - glavni kolektor i kućni priključci.

Ukupna duljina navedene kanalizacijske mreže je 3.273 metara, a uključuje izgradnju modernog kanalizacijskog sustava s mehaničkim i biološkim pročišćavanjem otpadnih voda koji će zamijeniti postojeće septičke jame.

U sustav će biti priključena sva domaćinstva koja imaju svoje objekte u naselju Stari Pazin te nekoliko obrta i tvrtki, a to će stvoriti bitne preduvjete za nesmetani gospodarski razvoj i značajan utjecaj na ekologiju i zaštitu izvora pitke vode, navodi se u priopćenju.

Agencija je, uz ovu isplatu, do sada isplatili ukupno 335,95 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 184 završena projekta. Sveukupno je nakon 18 provedenih IPARD natječaja ugovoreno 348 projekata s ukupnim iznosom ulaganja od 1,25 milijardi kuna te iznosom potpore od 704,66 milijuna kuna, podsjećaju iz Agencije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!