GEN-I opskrbljuje strujom HP i dubrovački aerodrom

Autor: Darko Bičak , 02. studeni 2016. u 22:00
Dejan Paravan, izvršni direktor GEN-I-ja

Slovenska tvrtka je 4. po veličini u regiji te 90. u srednjoj Europi.

Nakon što se HEP proteklog tjedna pohvalio vrijednim ugovorima na slovenskom tržištu, slovenska tvrtka GEN-I jučer je objavila da je postala, odnosno nastavila biti, dobavljač električne energije za Hrvatsku poštu te Zračnu luku Dubrovnik.

Radi se o ugovorima na razdoblje od godinu dana vrijednima ukupno 11 milijuna kuna. Iz GEN-I-ja ističu da će tijekom ove godine na hrvatskom tržištu prodati ukupno 405,8 gigavat sati (GWh) električne energije, od čega se 150 GWh odnosi na male poslovne korisnike i kućanstva. Zračnoj luci Dubrovnik slovenska će tvrtka isporučiti 6.736.275 kWh električne energije, u vrijednosti 2,79 milijuna kuna. GEN-I Zagreb nastavlja i dvogodišnju suradnju s Hrvatskom poštom te je od 1. studenog u sklopu novog ugovora nastavio s opskrbom električne energije za razdoblje od godinu dana. Tijekom ovog razdoblja tvrtka će isporučiti 20.006.933 kWh električne energije u vrijednosti 8,15 milijuna kuna.

Dejan Paravan, izvršni direktor prodaje Grupe GEN-I, komentirao je da sklapanje ugovora sa ZL Dubrovnik te nastavak suradnje s Hrvatskom poštom potvrđuje položaj tvrtke kao važnog opskrbljivača za velike korisnike. Iz GEN-I-ja ističu da je njihov poslovni uspjeh vidljiv i na ljestvicama najuspješnjih tvrtki u Hrvatskoj i regiji gdje s 1,8 milijardi eura na razini čitave grupe ulaze u Top5 najvećih tvrtki. Tvrtka na razini srednje Europe, prema relevantnim listama, zauzima 90. mjesto po veličini, a što je skok za 47 mjesto u odnosu na lani.

Komentirajte prvi

New Report

Close